billede_af_forfatter_og_fotograf_journalist_helle_maj_og_fotograf_joern_stjerneklar.png

Bibliotekssalen
Foredrag & debat

AFLYST: Når en forfatter møder en morder - historien om "Tækkemanden"

28.10.20
Der er forfattere, som lever af at opfinde grufulde krimihistorier. Og så er der forfatteren Helle Maj og hendes mand, som pludselig befandt sig midt i opklaringen af én af de vildeste true crime-historier med en landsmand som hovedperson. (pris på dagen 100.-)

Det hele startede med en e-mail fra en dansk mand i Sydafrika. Han mente, hans liv var en bog værd – og han ville have Helle Maj til at skrive den.

Men opdagede parret overhovedet, at de sad overfor en sex-sadistisk psykopat? Nej. Det fik de først et indblik i, da politiet bad dem oversætte hans dagbøger og tidsfæste 3.500 af hans digitale billeder. Her fandt parret ud af, at deres landsmand også havde begået alvorlige forbrydelser i Danmark og i andre lande. Hvordan var det at kontakte ofrene? Hvordan var det at arbejde med sydafrikansk politi? Hvordan reagerede de psykisk på al den ondskab? Og ville folk have troet på plottet, hvis historien havde været opdigtet?

Hør mere om det i dette i dette foredrag hvor Helle Maj og fotograf Jørn Stjerneklar kommer fra Sydafrika og fortæller om deres møde med Danmarks mest seriekriminelle forbryder.

OM FOREDRAGSHOLDERNE: Journalist Helle Maj og fotograf Jørn Stjerneklar har boet og arbejdet i Afrika i over 30 år. Helle Maj har tidligere skrevet bogen ”DEN SORTE ENKE – historien om drabet på en dansker” og i slut 2018 udkom hun med bogen ”TÆKKEMANDEN”. Året efter (31. okt. 2019) lavede parret podcast-serien ”I EN DANSKERS BLODSPOR”, som er én af DRs mest downloadede krimi-serier.

PGA CORONA BEGRÆNSET PLADS - KUN ADGANG MED BILLET