Place / Room
Foredrag & debat

Foredrag: Dødens bolig: Auschwitz-Birkenau

17.02.20
Ondskaben findes. Er man i tvivl, behøver man bare at læse Peter Langwithz Smiths mesterværk om koncentrationslejren over dem alle, Auschwitz

Forfatter og Auschwitz-ekspert Peter Langwithz Smith fortæller i foredraget om Auschwitz, der var nazisternes største koncentrations- og udryddelseslejr. Med over en million myrdede og omkomne blev lejren symbolet på nazismens ondskab og på Holocaust.
Foredraget vil behandle lejrens historie, dens indretning, fangernes vilkår og lejrens funktion med særligt henblik på den rolle, som Auschwitz spillede i Holocaust.
I marts 2019 udkom foredragsholderens anmelderroste bog om lejren: ”Dødens Bolig. Auschwitz-Birkenau”. I tilslutning til foredraget om lejren vil forfatteren fortælle om bogen og arbejdet med den.

Medlemmer af Foreningen Norden 50. -