Udsolgt
Foredrag & debat

Mød kvinden bag romanen Dødevaskeren, Sara Omar.

11.10.18
Først Yahya Hassan, nu Sara Omar. Hun leverer med sin debutroman ’Dødevaskeren’ en skildring af kvindeundertrykkelse og udsat pigeliv.

Yahya Hassan i efteråret 2013 brød gennem lydmuren med sine digte om en opvækst i et dansk-muslimsk miljø med vold, svigt og kriminalitet. Nu følger Sara Omar  op med en  kras skildring af kvindeundertrykkelse og  udsat pigeliv i muslimske miljøer. Bogen  rummer grusomme erkendelser, men er samtidig en berigelse af dansk litteratur. Mød hende på Ikast Bibliotek . Køb billet her

Bibliotekernes litteratursite ’Litteratursiden’ skriver blandt andet:
’Dødevaskeren’ er en meget vigtig roman. Behandlingen af kvinder i muslimske samfund er et sprængfarligt emne at stille til offentligt skue, hvilket også gjorde, at Sara Omar først stod frem som forfatter ved bogens udgivelse, og at hun efterfølgende har været under politiets beskyttelse.
Romanen kan varmt anbefales til læsere med mod på at læse om andre kulturer, og læsekredse vil finde rigeligt stof til diskussion. Sara Omar fortjener et stort skulderklap for at turde sætte sit liv på spil for at give millioner af undertrykte kvinder en stemme.

I samarbejde med Røde Kors Integration / Ikast