Place / Room
Bibliotekssalen

Kim Larsen: Mine unge år

14.09.19
Jens Andersen modtog i foråret Læsernes Bogpris for biografien ”Kim Larsen – mine unge år”. Med udgangspunkt i sin nye bog, ”Kim Larsen. Mine unge år”, fortæller han om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i gang med // (husk billet - begrænset plads)

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men frygteligt genert øje til det modsatte køn. I ungdommen, hvor rockmusikken holdt sit indtog, forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og spillemand.

Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange - fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til, men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der - med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd - er ”både til gården og til gaden”.

Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur, foredragsholder og forfatter til prisbelønnede biografier om bl.a. Thit Jensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Dronning Margrethe, Astrid Lindgren og Kronprins Frederik.

slut dagen af i god stemning. Besøg Ikast Bio og se filmen "Midt om natten" og mød Kim Larsen i topform, sammen med sidste års "vild med ord" gæst Erik Clausen