Billede_af_Frank_Jensen_og_forsiden_af_hans bog_Min_far_var_spion

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
140 Kr
Bibliotek
Lokalitet
Bibliotekssalen
Target
For voksne
Litteratur

Min far var spion - Tidligere PET-chef Frank Jensen fortæller

22.10.20
En fortælling, der bringer publikum til spionernes frontlinje i Nazityskland og om bag Jerntæppet, der efter krigen delte Europa i to. Frank Jensen beretter om skudvekslinger, bombeangreb og nærdødsoplevelser på flugt fra nazisterne med statslige hemmeligheder gemt i en barbermaskine. (pris på dagen 180.-)

Frank Jensen er den første, der fortæller detaljeret om, hvordan danske agenter kæmpede mod kommunistiske agenter på tysk jord efter 2. Verdenskrig. Hans  far døde under mystiske omstændigheder. En lørdag morgen i marts 1971 fandt en lokal fisker den døde Ernst Jensen på Bisnap Strand i Nordjylland. Det bliver starten på en hæsblæsende spionfortælling fra det virkelige liv.

Faren drev en virksomhed, der fremstillede avancerede fototekniske apparater. Efter hans død, rydder den dengang 21-årige søn op i farens laboratorium. Her opdager han ved en tilfældighed et hemmeligt rum i væggen. Ud over våben og ammunition finder Frank Jensen en række stærkt fortrolige dokumenter i det hemmelige rum. Dokumenterne beskriver farens opsigtsvækkende liv som hemmelig agent under og efter 2. verdenskrig.

Frank Jensen kender i dag ikke de nøjagtige omstændigheder omkring sin fars død, men han er overbevist om, at politiets konklusion om selvmord ikke er korrekt. Noget gik galt den marts morgen i Nordjylland…
 

Frank Jensen

Frank Jensen er fulgt i sin fars fodspor som spion. Han blev ansat i politiet i 1972, hvor han bl.a. arbejdede som hemmelig agent i Københavns Politis narkoafdeling. Senere kom han til Politiets Efterretningstjeneste (PET), hvor han blev uddannet som specialist i kontraspionage. Han var operativ leder i PET i perioden 2007-2012, hvor terrortruslen mod Danmark nåede uhørte højder. I 2012 blev Frank Jensen pensioneret og arbejder i dag som forfatter og foredragsholder og er desuden efterspurgt ekspert i sikkerhedsspørgsmål. I oktober 2019 udkom hans bog “Min far var spion” under stor mediebevågenhed.

PGA CORONA BEGRÆNSET PLADS - KUN ADGANG MED BILLET

Materialer