til_venstre_jesper_bugge_kold_højre_bogforside_Pigen _fra_det store_hvide_skib

bibliotekssalen

Mød forfatter Jesper Bugge Kold

15.09.21
De fleste danskere har hørt om det legendariske hospitalsskib Jutlandia, men kun de færreste ved, hvad der gennem sig bag historien.

Den 23. januar 2021 var det nøjagtig 70 år siden hospitalsskibet Jutlandia forlod Langelinje i København for at begive sig ud på sin sagnomspundne rejse og samme dag udkom Jesper Bugge Kold og Mich Vraas roman Pigen fra det store hvide skib, der tager læseren med ombord på skibet, med ind i operationsstuerne og ned i maskinrummet og med hele vejen til Korea.

Romanen udforsker, hverdagen på skibet, mødet med krigen og fokuserer samtidig på de civile ofre, der altid er taberne i en krig. Kom og hør den ene forfatter Jesper Bugge Kold fortælle om Jutlandias forvandling fra passagerskib til nationalsymbol, om de ombordværende læger, sygeplejersker og sømænd, om romanens tilblivelse og meget meget mere.

pladsbillet kræves / fri entré

arrangementet afholdes under de til enhver tid gældende coronarestriktioner