Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
Bestil billet(ter)
Litteratur

Mød forfatteren: Anne-Cathrine Riebnitzsky

12.03.19
Anne-Cathrine Riebnitzsky fortæller om sit forfatterskab, der består af bl.a. ”Forbandede Yngel” ”den stjålne vej” og den seneste roman"Smaragdsliberen" som udkom i 2018. Bogen er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed. Kom og hør mere om den og hendes andre bøger.

Hun debuterede i 2010 med biografien ”Kvindernes krig”. Hun har siden skrevet "Den stjålne vej" (2012), Forbandede yngel (2013) og Orkansæsonen og stilheden (2016). 

 Anne-Cathrine Riebnitzsky har modtaget adskillige priser og nomineringer for sit forfatterskab. Hun har blandt andet modtaget BogForums Debutantpris og Boghandlernes Gyldne Laurbær og hun har vundet Politikens romankonkurrence.

Efter sin uddannelse fra Forfatterskolen i 1998 fortsatte Anne-Cathrine Riebnitzsky direkte i hæren. Her uddannede hun sig som sprogofficer, hvorefter hun blandt andet arbejdede på ambassaden i Moskva. I 2007 blev hun udsendt til Afghanistan som soldat og efterfølgende som rådgiver for Udenrigsministeriet.

I sit forfatterskab belyser Anne-Cathrine Riebnitzsky blandt andet sine mange oplevelser i forbindelse med sine udsendelser, herunder voldtægt af drenge i Afghanistan, hvad der kan få et menneske til at sprænge sig selv i luften og om kvinderne har en chance i Afghanistan. 

Anne-Cathrine Riebnitzskys nyeste roman "Smaragdsliberen" udkom efteråret 2018. Bogen er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed.

Den jødiske smaragdsliber Pierre Levy falder død om med hjertestop, men vender mirakuløst tilbage til livet. Ingenting er som det var, men Pierre genoptager at spille skak med sin barndomsven, den muslimske juveler Youssef, og går i gang med det, som skal blive hans livs mesterværk: slibningen af en usædvanlig stor smaragd.

Pierres fredelige verden i sliberiet står i stærk kontrast til hans datters liv. Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker, og under kortlægningen af gamle hulemarier kidnappes hun i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam. 

Stillet overfor dødens nærvær kæmper både Zara og Pierre for at bevare blikket for skønheden i livet.

Materialer