billede af Anne Grethe Bjarup Riis

Brande Bibliotek, Ikast Brande Bibliotek

Mød forfatteren: Anne Grethe Bjarup Riis

13.09.21
Forfatteren fortæller om sin seneste roman ” I Guds rige”.

Da Anne-Grethes otteårige søn bliver dødeligt syg, forandrer hendes liv sig fra en velfungerende tilværelse til et mareridt. Afskåret fra omverdenen i isolation på Rigshospitalet skal hun være mor for sin cancersyge dreng med den umenneskelige viden om, at han kan dø. Ægteskabet sættes på en hård prøve, familie og venner forsvinder, og bønnerne op til Gud bliver ikke hørt.
Ensomhed, uretfærdighed og svigt fylder Anne-Grethe og får brudstykker fra en fortrængt barndom til at dukke op i hendes erindring.
I bogen følger vi den otteårige Anne-Grethe og hendes familie, som flytter fra det civiliserede Herning ud til de øde og spøgelsesagtige brunkulslejer i Søby i 70’ernes Midtjylland. Mørke familiehemmeligheder trækkes frem i lyset og udspiller sig et gudsforladt sted blandt forsømte skæbner, svineavl og kviksand og åbenbarer, at en ætsende forbandelse smitter ned gennem generationerne.

Bogen fortæller om menneskelige relationer og om at søge ind i barndommens mørke fortrængninger og møde sig selv. Den er en personlig historie om liv og død, om skyld og svigt og om at bevare håb i den sværeste tid.

Anne-Grethe Bjarup Riis er opvokset i Midtjylland. Hun er uddannet på Statens Teaterskole i 1992 og har spillet roller på både teater, tv og film. Medforfatter gennem ti år på teaterforestillinger og tv med satiregruppen Emmas Dilemma. Desuden er hun debattør, klummeskribent, foredragsholder og billedkunstner med separatudstillinger og ophængninger på Charlottenborg. I 2012 instruerede hun sin prisvindende debutfilm Hvidsten Gruppen og i 2013 fulgte spillefilmen Tarok. Lige nu arbejder hun på filmen Hvidsten gruppen II. Hun har tidligere udgivet romanerne Send Mere Sex, Send flere børn og Send mere kærlighed

Arrangementet afholdes under til enhver tid gældende coronarestriktioner - pladsbillet kræves