Place / Room
Cafeområdet

På knæ for livet: foredrag om Halfdan Rasmussen og Ester Nagel

09.09.19
Hør om et kunstnerægteskab og to forfatterskaber fra en tid, der var præget af krise, Anden Verdenskrig og Efterkrigstiden, af sult, arbejdsløshed og punkterede cykler, af returnerede kronikker, digte og noveller. Susanne V. Knudsen Professor emerita, Dr.phil. holder foredrag ud fra sin biografi af parret "På knæ for livet" ( Begrænset plads / husk billet )

Halfdan Rasmussen og Ester Nagel var store forfattere i deres samtid. De var en del af tidens kulturelle og litterære strømninger; Halfdan med sine fornyende tosserier og originale børnerim, sine kritiske rejsedigte fra diktaturerne i Spanien, Portugal og Grækenland, og rejsedigtene fra Grønland; Ester markerede sig med humor, ironi og bidende satire og udviklede absurde skildringer af social skævhed, kønsskævhed og racisme.

Fortællingen om dem bygger på et nyt og varieret kildemateriale i form af 300 breve mellem Halfdan og Ester og af uudgivne breve fra forfattere, forlag, forældre, venner og kærester. Der indgår upublicerede dagbøger af Halfdan fra hans tidlige rejser, dagbøger til deres børn, kalenderbøger og fotografier, som ikke tidligere har været offentliggjort.

(Begrænset plads / husk billet)