billede_af_smilende:ubarberet_ældre_mand

Ansgarsalen - Kirkevej 8, 7430 Ikast

Religionens renæssance i Rusland - foredrag ved Leif Davidsen

17.01.23
Den russisk-ortodokse kirke er i dag en vigtig magtfaktor i Rusland.

Kirken støtter  Putins såkaldte genrejsning af Rusland og hans forsvar for den russiske verden, som er sproget, kulturen og den ortodokse tro. Den russisk-ortodokse kirkes 1000 årige historie er dramatisk. I 1924 var den så godt som udslettet under Stalin, der dog tillod den at eksistere under skrappe forordninger, fordi han havde brug for dens evne til at appellere til russernes fædrelandskærlighed, da Nazi-Tyskland angreb i 1941.
Bl.a med udgangspunkt i romanen 'Patriarkens hændelige død' fortæller Leif Davidsen om kirkens dramatiske historie fra dens næsten udslettelse, dens overlevelse i kommunisttiden og frem til religionens renæssance i tiden efter sovjetstatens opløsning i 1991.
Med dens aktuelle tætte bånd til Kreml har kirken genvundet sin styrke, velstand og respekt i befolkningen.  Davidsen kommer også ind på Dostojevskijs forfatterskab som en vej ind i den russiske folkesjæl.  Efter foredraget er der rig mulighed for spørgsmål og debat.