Bestil billet(ter)

SYLVIA - En monolog om forfatterinden Sylvia Plath

06.03.19
Et intenst og usentimentalt portræt af den kvindelige forfatter og digter Sylvia Plath. SYLVIA præsenteres af OBSKURET – store ord på små scener. Medvirkende: Pernille Lyneborg. / Instruktionskonsulent: Susanne Storm / Dramatisering: Pernille Lyneborg og Susanne Storm / Scenografi og lysdesign: Søren Romer

Hudløst fortalt med hendes egne ord om; forfatterambitioner, depression, selvmordsforsøg, elektrochok og mødet med den altoverskyggende store kærlighed digteren Ted Hughes.

Sylvia Plath begik selvmord i 1963. Hun nåede at udgive digte, essays og romanen Glasklokken, som blev hendes store litterære signatur for eftertiden; beskrivelsen af en ung kvindes kamp mod depression.

Plath var separeret fra digteren Ted Hughes, da hun døde og han udgav senere Sylvia Plaths dagbøger. Efterhånden som flere blev bekendt med hendes skæbne, blev Sylvia Plath til et feministisk symbol for bl.a. den amerikanske kvindebevægelse.

Glasklokken blev genudgivet i 2016 og betegnes i dag som en ny klassiker.

”Helt rørende… og ægte tragisk… Men værst- og derfor bedst – er det, når hun får sine digte afvist af forlaget og føler det som ”at få en kræftsyg elsker tilbage fra lighuset”. ”Sylvia er noget nær fremragende, naturligvis fordi materialet er det hele fra digterens egen hånd.” Klaus Rothstein, Weekendavisen.

Pernille Lyneborg blev nomineret som bedste kvindelige hovedrolle for SYLVIA af CPH Culture 2017.