Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Udstilling

Udstilling med Henriette Hyldgaard

01.05.19 - 01.06.19
Oplev hendes værker, hvor hun forsøger at male følelser, fornemmelser, tanker, og ting der bevæger sig indeni os.

Jeg er 44 år, bor I Ikast med mand og 2 drenge. Jeg flyttede dertil i 1999 fra Brande, pga mit arbejde på UTG som tekstildesigner.

Det var flere år med stress, som endte i en depression, der gjorde, at jeg gav mig selv lov til at prioritere tiden til at male igen, fordi det gør mig så godt.

I dag arbejder jeg stadig som tekstil designer, nu hos X-company, men kun 20 timer om ugen, og så maler jeg for resten.

Det jeg forsøger med mine værker, er at male følelser, fornemmelser, tanker, og ting der bevæger sig indeni os. De har jo ikke som sådan ikke nogen form og farve, så jeg prøver at sætte det hele sammen på en lidt anden måde. Jeg prøver ikke på at være nogen som helst løftet pegefinger om noget som helst, det går jeg slet ikke ind for. Men jeg går ind for at vi forholder os, og tager stilling! Stilling til livet, stilling til os selv, stilling til verden derude, osv. osv.

Hver gang jeg starter på et nyt maleri, har jeg en historie jeg gerne vil fortælle. Nogen gange går den i en anden retning undervejs, men historien er der altid.  

Mit største ønske, er at folk ser min historie, og ikke bare en "pæn figur".

Efterhånden arbejder jeg mest i temaer. Jeg kan godt lidt at gå ind i et tema, og være der i længere tid. "Belyse" det fra flere vinkler.

Måske nok en kliche, men jeg ELSKER at male, det er min helt egen boble af velvære på mange forskellige planer. På en måde kan man sige at jeg har fundet ind til min egen lykke indeni mig, og ikke længere føler jeg skal "ud" og finde den. Lyder banalt, men det er noget i den stil.

I kan se mere på: https://henriettehyldgaard.dk/