Logo for eReolen

eReolen

Adgang
Adgang med bibliotekslogin
Lån e-bøger og netlydbøger gennem hjemmesiden eReolen.dk

Ikast-Brande Bibliotek tilbyder e-bogsservicen sammen med landets øvrige biblioteker.

Regler for downlån  
Du kan låne 4 e-bøger og 3 lydbøger.
En e-bog skal ikke afleveres, og du kan derfor aldrig få en bøde for at overskride afleveringsfristen. Når lånetiden er udløbet efter 30 dage, holder filen simpelthen op med at virke, og du har ikke længere adgang til e-bogen.

Du har desuden mulighed for at låne udvalgte titler, uden at de tæller med i din normale lånekvote.
Der er indgået nye aftaler med forlagene for 2017. Du får nu adgang til et større udbud af lyd- og e-bogstitler, der kan læses og lyttes uden begrænsninger. Det er ”Ekstra lån – Titler du altid kan låne,” og de kan lånes ud over din personlige lånekvote.
Listen med titler du altid kan låne, kan du finde her

Stream og download
På eReolen.dk kan du streame e-bøger og lydbøger.
Hvis du vil downloade e-bøger og lydbøger, skal du benytte eReolens app.

eReolens licensmodel
betyder at en del af de store forlags titler er tilgængelige på eReolen.
Generelt afgør forlagene dog selv hvilke titler, der kommer på eReolen til udlån, så man kan ikke forvente, at alle titler vil være tilgængelige.

Mange af de store forlags titler vil starte i licensmodellen de første 6 måneder efter de er tilgængelige, hvorefter de overgår til klikmodel.
Titler, der indkøbes i licensmodellen indeholder et antal udlån, 4 eller 5, der kan udlånes efterhånden, og altså ikke samtidigt som i klikmodellen.
Det betyder, at du skal reservere udlånte titler.

Titler, der kræver reservering, er markeret med orange i søgeresultaterne, mens titler, der er ledige til udlån, markeres med grønt.
Inde i materialevisningen bliver du præsenteret for en ”Reserver” eller en ”Lån” knap – afhængig af titlens tilgængelighed.

Når en titel reserveres, kommer du i kø til at låne den.
Omkring 1000 titler vil have tilføjet en reservationsknap. Øvrige titler uden reservationsknap vil kunne lånes umiddelbart.

Det er muligt at reservere 3 titler ad gangen.
Du kan få overblik over de reserverede titler på Min side på eReolen, hvor det også er muligt at holde øje med, hvor mange dage der er tilbage, inden titlen bliver ledig til udlån.
På Min side kan du også slette en reservering.