Hjertet

Et nyt samlingssted for kommunens borgere, foreninger og grupper.

Alle er velkomne til at bruge faciliteterne i Hjertet, udendørsfaciliteterne og aktivitetsbåndet.

Indendørs rummer Hjertet butik og torv, café og foyer, hal til streetsport, kontorer, multirum, omklædningsrum, reflektionsrum og en stor multisal

Lokalerne inde i Hjertet kan bookes via. https://www.ikast-brande.dk/borger/fritid/hjertet/book-i-hjertet/booking

Udendørs er der mulighed for at masser af aktiviteter på cykelbanen, løbebakken, multibanen, pakour-anlægget, petanquebanen, sandkasse til beachvolley og sandleg, skater- og BMX bowl/banen og udefitness.

Hjertet er åbent:
Mandag - torsdag: 08.00-22.00
Fredag - søndag: 08.00-17.00

Adressen er:
Vestergade 65, 7430 Ikast

Læs mere om Hjertet her

En vild vision blive til virkelighed...
I 2010 havde Ikast-Brande Kommune og en række samarbejdspartnere en målsætning om at samle og udvikle den private og kommunale socialøkonomiske indsats ved Vestergade i Ikast. Visionen blev kaldt Vision Vestergade og gik ud på at skabe et sted, som kunne generere synergi og samspil mellem institutioner, projekter og foreninger i hele kommunen. Derudover ville man i projektet skabe unikke rammer for Ikast Rideklub, som stod foran en flytning, og den sociale virksomhed Gartneriet Garland, der havde brug for at udvide og modernisere produktionen.

Det var imidlertid svært at skaffe de nødvendige midler til at realisere projektet på trods af, at Ikast-Brande Kommune selv stod klar med 30 mio. kroner og arealerne til projektet.
I 2015 meldte International School Ikast-Brande sig på banen. Skolen ønskede flere lokaler og kunne se muligheder i at blive en del af det nye multihus, som ville komme til at ligge meget tæt på skolen. Det styrkede samarbejde pustede liv i Vision Vestergade, som begyndte at tage form.

I 2017 blev det første spadestik taget til den knapt 4.000 m2 store bygning, Hjertet, med det tilhørende udendørs aktivitetsbånd, hvor der både er skaterbane, pumptrack og parkour.
Den 1. maj 2018 blev dørene til Hjertet slået op, og skolebørn fra den internationale skole og foreninger har nu adgang til de nye faciliteter. Enkelte socialøkonomiske arbejdspladser er også klar til at flytte ind.

Næste etape i projektet er, at Gartneriet Garland flytter på Vestergade i sommeren 2019.
En arbejdsgruppe nedsat af Ikast Rideklub arbejder på at skaffe den nødvendige økonomiske opbakning til, at klubben kan etablere et nyt Ride- og Outdoor Center, som sandsynligvis bliver opført på den modsatte side af Vestergade i forhold til Hjertet og Garland. (fra Ikast-Brande.dk)