DIG-Danmarks Internationale Gadeteaterfestival 16.-18. august 2018 i Ikast-Brande

En anderledes kulturel sommeroplevelse vil fylde gaderne i Ikast-Brande. Det foregår fra øst til vest og fra syd til nord i vores kommune midt i august 2018. Alle forestillinger er gratis – og kan opleves af alle.

I Strøgcentret i Ikast vil et af udstillingsvinduerne hos Rex Blomster summe af tango og teaterliv torsdag den 16. august.
Tango toilet. Spilletid: 15:00-15:10, 15:40-15:50, 16:20-16:30 og 17:00-17:10

Med passion, lidenskab og humor viser Tango Toilet, at det langt fra kræver en hel balsal for et par ægte tangodansere at folde sig ud. I et udstillingsvindue kan publikum kigge ind til et sammenklemt badeværelse.
Her, på grænsen mellem det offentlige og det intime, vil der snart udspille sig et sandt drama. I mangel af et rigtigt øvelokale, måtte den argentinske multikunstner Rodrigo Pardo udvikle forestillingen i sin lille lejlighed i Buenos Aires.
Han fandt ud af, at de fysiske rammer ikke behøver at hæmme kreativiteten. Vær med når de to dansere kridter skoene af og i en tornado af tango får det maksimale ud af den begrænsede plads. Det er dans som du aldrig har oplevet det før!

Torvet i Nørre Snede vil borgerne opleve et storslået pantomimespil fuld af klokker, klang og komik fredag den 17. august.
Carilló. Spilletid: 12:00-12:30 og 16:30-17:00

Ding Dong… Det er tid til et storslået pantomimespil fuld af klokker, klang og komik. Et kæmpemæssigt urværk er begyndt at røre på sig. Klokkerne slår og tandhjulene drejer.
Ud fra det store maskineri kommer en række farverige figurere – riddere, klovne og ind i mellem en urmager til at holde styr på det hele. Det kan nemlig være svært at få alt til at gå som smurt! Gennem 30 år har Cia La Tal fået folk fra hele verden til at stoppe op og blive betaget af deres fantastiske kulisser og iøjnefaldende kostumer. De besøgte Vordingborg i 2015 og er nu tilbage med et nyt unikt show. Det er klokkeklar underholdning.

To forestillinger i Brande afslutter festivalen lørdag den 18. august.
La Fem Fatal. Spilletid: 14:45-15:00 og 16:00-16:15
Parade of Kikiristan. Spilletid: 15:00-15:45

Tag med til Kikiristan når Plænen ved Strømmen, tæt på Torvet omdannes til én stor musikscene, hvor alle er inviteret. Ifølge dem selv har street bandet Imperial Kikiristan eksisteret siden 1930’erne og kommer fra et land som ingen har hørt om.
Vi er ikke helt sikre på om det passer, men vi ved, at gennem de sidste 12 år har bandet spillet mere end 1000 koncerter i over 30 lande.
Afrikanske rytmer, mellemøstlige melodier og New Orleans’sk Jazz mødes i et musikalsk festfyrværkeri – alt sammen tilsat en god portion humor. Imperial Kikiristan er konstant på jagt efter nye musikere. Det kan være de finder dem blandt publikum eller de fremmødte børn, der pludselig kan få lov til at dirigere orkesteret. Vær med når de humørfyldte musikere spiller op til fest.
Er det muligt at behandle et alvorligt emne gennem… trapezkunst? Ja, selvfølgelig! Kærlighed har været inspiration for utallige kunstværker gennem tiden. Men du har garanteret aldrig set noget helt ligesom det her. Gennem tårnhøj teknisk kunnen og præcision fremstiller to akrobater intensiteten i et kærlighedsforhold, og viser hvordan to mennesker kan være fuldstændig afhængige af hinanden. Ligesom i et forhold må akrobaterne vise tillid – fremfor at hænge i hver deres trapez. Den klassiske kærlighedshistorie vendes på hovedet i en blanding af halsbrækkende akrobatik, dramatiske følelser og absurd humor.