Efterårsferie for børn

Ikast-Brande Bibliotek har masser af idéer til hvad du kan lave i efterårsferien.

Coding Pirats
Lørdag d. 13. oktober kl. 10-13 // For både børn og voksne // fri entré // Brande Bibliotek
Coding Pirates for børn og nysgerrige voksne i tilknytning til: DR Tema: Viden skaber os : Børn og kodning
Coding Pirates' lokalafdeling holder åbent hus. Oplev programmering af robotter, fx. baseret på LEGO Mindstorms eller Arduino microcontrollere, udvikling af apps til Android mobiltelefoner og spiludvikling i programmeringsværktøjet Scratch. Alle er velkomne.

Find Flunkerne
Lørdag d. 13. oktober - 20. oktober // for børn // i Strøgcentret i Ikast
Flunkerne har besøgt Danmark og har gemt sig i 10 butiksvinduer i Strøgcentret. Find dem og vær med i lodtrækningen om bogen "Flunkerne i Danmark". Få konkurrenceark på Ikast Bibliotek eller på ikast-brandebibliotek.dk. Arrangeret i samarbejde med "Vores Ikast".

Skattejagt
Uge 42 fra d. 15. - 20. oktober i hele den betjente åbningstid // for alle // fri entré // Brande Bibliotek
Vær med til at finde skatten, som er begravet på biblioteket. Alle børn er velkomne / voksen hjælper er tilladt.
Undervejs er der skjulte spor og ordlege. Når alle spor er fundet, skal der udfyldes et skattekort, for at få det allersidste hemmelige spor, der leder til skatten. Kun hvis du afleverer skattekortet til bibliotekaren, efter du har gennemført jagten på biblioteket, får du del i skatten. - leg med i den betjente åbningstid hele efterårsferien.

Babusjka ved Teater Gyda
Mandag d. 15. oktober kl. 14 // fra 3-8 år // bestil billetter her // Ikast Bibliotek
Severinsen samler på dukker og Babusjka er ikke blot den fineste og smukkeste, den er simpelthen den største, måske den største optrækkelige dukke i hele verden. Billetter til børn og voksne.
Dukke Babusjka skal trækkes op en gang hver dag, så hun ikke ruster. Det sørger Severinsen så for, selvom det betyder, at man så skal stå til rådighed den næste halve time, for Babusjka kan være en krævende dukke, når først hun får liv. En hel forestilling går i gang inde under Babusjkas skørt. En masse artisteri og gøgl, der danses, der synges, og der spises pølser i lange baner. Små dukker inde i den store dukke og rigtig spilledåsemusik.

Krybdyrshow
Tirsdag d. 16. oktober kl. 10-12 // for hele familien fra 4 år // entré: 20,- // bestil billetter her // Brande Bibliotek
Vær med til Kystcentrets fantastiske krybdyrshow!
Mød den lodne edderkop Rossita, store kakerlakker og ikke mindst hvislende slanger! Et spændende og (u)hyggeligt arrangement, hvor der bliver fortalt om dyrene og servere lækre krible-krable snacks. De modige kan blive slangetæmmere for en dag! For alle fra 4 år

Eventyrfortællinger
Tirsdag d. 16. oktober kl. 10-10.30 // fra 3-6 år // fri entré // i Strøgcentret i Ikast
Eventyrfortælling for de mindste. Kom og hør den gamle bibliotekar læse "Ulvens historie", "Suppe på en sten" o.a.

Tag med Anders til Andeby
Tirsdag d. 16. oktober kl. 13-14.30 // fra 5 år // fri entré // bestil billetter her // Ikast Bibliotek
Donaldisten Anders Christian Sivebæk kommer til Ikast Bibliotek, for at tage børn og deres voksne med på tur til Andeby.
Som donaldist ved Anders stort set alt, hvad der er værd at vide om Andeby og omegn. Han kan f.eks. fortælle hvorfor Rip, Rap og Rup bor hos deres onkel? Han ved også hvor mange penge Joakim von And har?  Hvilket dyr er Fedtmule egentlig?  Eller Hvad er Georg Gearløs’ mest geniale opfindelse?
Kom og få svar på dette og meget mere, når Anders fortæller om figurerne fra Andeby, folkene bag, tegnerne og forfatterne, forlag og redaktører. Donaldisten fra Thy medbringer også sjældne samleobjekter og fortæller om hvad der gør et gammelt Anders And-blad værdifuldt. Anders er desuden vært ved en quiz, hvor publikum  kan få afprøvet deres viden om de talende mus og ænder og alle de andre i Andeby.

Fantastiske væsner
Onsdag d. 17. oktober kl. 10-14 // for alle fra 5 år // fri entré // i Strøgcentret i Ikast
Kom og vær med til at skabe fantastiske væsner.
Kom og vær med til en workshop, hvor et butikslokale i strøgcentret i Ikast forvandles til en eventyrlig verden med drager, dæmoner og andet utroligt. For alle fra 5 år.

Olsen Banden i Jylland - film
Torsdag d. 18. oktober kl. 13.45-15.15 // for alle // entré: 40 ,- // bestil billetter her // Ikast Bio
Det er et halvt århundrede siden, at eventyret om Olsen-Banden begyndte, og ingen biografgængere drømte dengang om, at Banden ville blive en del af dansk populærkulturhistorie
I anledning af jubilæet viser Ikast Brande Bibliotek i samarbejde med Ikast Bio filmen "Olsen Banden i Jylland", selvfølgelig.  Tag børnene eller børnebørnene med i biffen til en klassisk dansk komedie. Kig bagefter over vær med kl. 16.00  når Christian Monggaard åbner udstillingen af sjældent sete billeder fra både filmen og optagelserne og fortæller om arbejdet, med den store bog om Banden. Bogen udgives på forlaget Booklab, som Ikast-Brande bibliotek arbejder sammen med om arrangementet.

Kreativ BIB café
Lørdag d. 20. oktober kl. 10-12 // fra 8 år // fri entré // Brande Bibliotek
Lav en smart vægpotte
Der stilles masser af ting frem til fri afbenyttelse. Prøv at klippe i de kasserede bøger og brug decoupagelim til at lave flot pynt på krukken. Der kan også males med tuscher, eller blank akrylmaling o.m.a. Potten kan bruges til opbevaring af  skriveredskaber o.a.