Gitte anbefaler

Lumske luffer – og andre luskede lurifakser og Kong Carlsen præsenterer ”Hvad vil du helst?”

Lumske luffer – og andre luskede lurifakser af Lene Lang

Wauw! En farvestrålende og utrolig indbydende fagbog til børn i alderen 9 – 12 år.
Illustrationerne er fantastiske, og man får virkelig lyst til at kaste sig over denne bog.
Der er 24 forskellige opgaver i bogen. Det er alt lige fra matematiske hovedbrud, logisktænkende opgaver, til gåder og regnehistorier. Bagerst i bogen finder man fiffige fif, som giver ledetråde, og allerbagerst er svarene.
Sværhedsgraden er forholdsvis høj, og det kan kræve, at man sidder sammen som familie og hygger sig med opgaverne. Men det gør heller ikke noget, for at træne disse områder er utrolig vigtig, og ret underholdende.
Jeg vil hermed anbefale, at man kaster sig over denne herlige opgavebog, og kan man ikke få nok af disse opgaver, har Lene Lang tidligere udgivet en lignende bog, der hedder ” Griske grinebidere - og andre grumme grublerier”.

P.S. Husk papir og blyant, når I går i krig med opgaverne.

Kong Carlsen præsenterer ”Hvad vil du helst?”

De fleste forældre kender sikkert til de gange, hvor børnene spørger om man helst vil være blind eller døv, eller om man helst vil undvære en arm eller et ben. Denne bog brygger videre på børns forundring og nysgerrighed på en indbydende måde. Her er der garanti for et godt grin, og denne fagbog er fantastisk at læse sammen hele familien.
Hvad vil du helst, - spise bussemænd eller ørevoks? Ligne en fisk eller lugte som fisk? Altid klø i numsen, eller altid savle? Det er nogle af de sjovere dilemmaer, man finder heri, men bogen indeholder samtidig også de lidt ”tungere” dilemmaer, som fx vil du helst vide, hvornår du skal dø, eller hvad du skal dø af?
Bogen er oplagt til at snakke om forskellige ting, og øve sig i at argumentere for, hvorfor man helst vil det ene eller det andet.

Jeg vil hermed anbefale, at man kaster sig over denne lille, men absolut skønne bog på 63 sider. Skulle man få lyst til mere underholdning, har Kong Carlsen serien udgivet flere slags bøger til børn, som fx ”Vittigheder for børn”, ”Du må ikke grine”, ”Far-vittigheder” og ”Banke-banke på” vitser.