En kvinde der holder en bog i sine hænder

DR romanprisen 2020 starter i december

”De nærmeste” af Lotte Kirkeby er den første bog der skal læses.

Lotte Kirkeby er nomineret til DR Romanprisen 2020 for 'De nærmeste'. Romanen bliver læse i december i alle læseklubber, der er tilknyttet DR Romanprisen 2020.

Sorg i litteraturen - Lotte KirkebyLotte Kirkeby kredser i sin gribende roman ”De nærmeste” om sorgen ved at miste - eller opleve afstand til - sine forældre, børn og søskende.
Det elegante i Kirkebys fine og underspillede stil er, at sorg og længsel kommer til udtryk i små sprækker i teksten, ligesom familiehemmelighederne antydes gradvist gennem romanen. Følelser forklares ikke, men vises gennem personernes handlinger og det, de siger. Det er med til at skabe en tankevækkende roman, der giver et nyt blik på sårbare familierelationer og hvilket ansvar, man har overfor sine nærmeste.

Hun debuterede som skønlitterær forfatter med novellesamlingen Jubilæum i 2016. Med fine registreringer skriver Lotte Kirkeby om at miste. Samlet set er novellerne et studie i det at være menneske. Her er par, der må skilles – af nøden eller af døden. Kernefamilier i opløsning. Børn, der er syge, og forældre, der føler sig hægtet af. Utroskab, afmagt og dramatiske hændelser. Men det hele føres frem for læseren via antydningens kunst, og dén må siges at være kendetegnet for Kirkebys debut. Man får ikke serveret historierne og deres bagvedliggende drama på et sølvfad.

Lotte Kirkeby (f. 1970) er cand.mag. i litteraturhistorie og fransk fra Aarhus Universitet. Efterfølgende blev hun forlagsredaktør på Gyldendal, men har siden 2007 arbejdet som selvstændig journalist, redaktør, oversætter og anmelder og er medforfatter til fagbøger om barsel, alderdom og skilsmisse.

Du kan reservere ”De Nærmeste” eller finde en lignende bog nedenfor.

God fornøjelse.

Oprindeligt skrevet af Litteratursiden.dk

 

Materialer