Billedet viser forfatter Helle Helle. En skyggefuld grå himmel står i baggrund.
Foto er taget af Mikkel Carl

Kom tættere på danske forfattere

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.11.20
På Louisiana channel kan du se videoportrætter af Peter Høeg, Helle Helle og snart flere danske forfattere

Tænkt som en serie af videoportrætter

”A closer look at Danish writers” giver kendte danske forfattere ord. Og det er guld værd, hvis du vil høre om et job, der kan opfattes på så mange forskellige måder!

Oplev Peter Høeg, Helle Helle, Kim Leine og løbende flere interviews lavet med flere forfattere, der hver især uddyber sit forhold til skrivekunsten.
Videoerne er optaget på dansk men teksten på hjemmesiden står på engelsk da den vil dele den danske skønlitteratur med et internationalt publikum via Louisiana Museum for moderne kunst og Litteraturfestivalen, der er en af årets hovedpunkter for litteraturen herhjemme.

Snart vil hjemmesiden præsentere portrætter af Hanne Højgaard Viemose (nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i år), Henrik Nordbrandt, Ursula Andkjær Olsen, Peter Laugesen, Harald Voetmann, Dorrit Willumsen, Peter Adolphsen, Suzanne Brøgger og Niviaq Korneliussen.

Peter Høeg: Vi svømmer i sproget

I videoen kan du følge med I forfatterens liv fra denne gang han skrev de første bøger og den internationale succes, Peter mødte med ”Frøken Smillas fornemmelse for sne” frem til ”Gennem dine øjne” udgivet i 2018.
At skulle forholde sig til en pludselig anerkendelse på verdens plan og bevare ro i sit liv er blandt de mange emner, der bliver fortalt om.
Samtalen blev optaget på Vækstcenteret i Nørre Snede i august 2020, hvor forfatteren bor og arbejder.

Helle Helle: Inden i skriveprocessen

Oplev Helle Helle fortælle om sit arbejde når hun er i gang med at skrive på en ny bog, der sættes til søs i til januar (titlen er ”Bob”).
Helle Helle deler sine refleksioner over det, der betyder mest for hende når hun arbejder: naturen, roen, at gå ture. Hun fortæller også om de forandringer, der er sket siden hun udgav novellesamling ”Eksempel på liv” i 1993 til vores digitaliseret verden og den seneste roman (”De”, 2018), der foregår på Lolland i 80’erne).
Samtalen er blevet optaget i Helle Helles arbejdsværelse i Sorø i August 2020.

Materialer