En stak hvide bøger på en hvid baggrund med bibliotekets logo

Vi anbefaler 22 / (nye voksenromaner)

Også i løbet af sommeren modtager vi løbende nye skønlitterære bøger, både bestsellers og bøger skrevet af debutanter.

Lucky Lucy af Josephine Blom: spænding på en psykiatrisk afdeling
På et psykiatrisk hospital i USA knytter plejersken, Cat, sig særligt til en patient, den sindslidende Lucy. Hun er både fascinerende og skræmmende, idet hun pludseligt og voldsomt kan skifte karakter. Når Lucy drømmer sker der mærkelige ting med hende, og doktoren på stedet bliver besat af hende

Verden er nu håb og kærlighed af Mads-Peder Winther Søby: Hvad er virkeligt og hvad er fiktion?
Da den unge journalist Maria interviewer den ældre forfatter M. om hans debutbog, åbner der sig en historie med mange filosofiske betragtninger, der har tråde til såvel fortiden, nutiden som fremtiden.

Blodrus og andre noveller af Irène Némirovsky: hverdagshistorier fra anden verdenskrigs tid.
Noveller, som, for de flestes vedkommende, er skrevet i begyndelsen af anden verdenskrig, og som handler om almindelige mennesker, der får vendt op og ned på deres tilværelse.

Cocaïne af Aleksandr Skorobogatov: en skæv historie
En forfatters fantastiske eskapader på en tur fra Moskva til Stockholm. Hovedpersonen bor i Moskva, men da han vinder Nobels fredspris, på trods af at være forfulgt og mistænkeliggjort, tager han til Stockholm. Ind imellem forsøger han at finde sin tabte kærlighed og forbedre sin kaotiske verden med sine ord.

Ingemar Modigs morgengry af Mikael Bergstrand: sød og varm fortælling om et umage venskab
En elleveårig, krigsramt syrisk pige, der dribler som en gud og har et sprog som en havnearbejder og et psykiatrisk tilfælde af en invalidepensionist, der gør fobisk rent til tonerne af Elvis. Hvem ville have troet, at et venskab kunne opstå ud af det?

Hvor du er: 9 historier skrevet live, mens Danmark var ramt af coronakrisen
Ni forfatteres bidrag til en bog om den tid, alle skal nok huske.

Afstanden mellem dig og mig af Caroline Ørsum: kærlighed eller arbejde?
17-årige Laura er gymnasiestuderende og en aften falder hun på sin cykel foran en bar for lesbiske. Mille hjælper hende og de kysser hinanden. Efterfølgende tænker Laura kun på Mille og de mødes en dag på gymnasiet, hvor Mille har fået job som Lauras lærer.

Kolonihave og Tingprosa af Cecilie Rosdahl: hvis ikke du vil bruge megen tid på sommerlæsning
Henholdsvis kortprosatekster om en kvinde, der køber en kolonihave og oplever en ny verden (”Kolonihave”) og tekster hvor 50 fundne ting på gaden, bliver til 50 poetiske tekster med billeder, der fanger øjebliksbilleder og sætter erindringer om selvoplevede situationer igang hos fortælleren.

Crash Kalinka af Sigríður Larsen: en ny stemme blandt islandske forfattere.
Kalinka er stewardesse og lever livet hårdt. Hendes islandske slægtshistorie fortælles sideløbende med historien om Island, mens Kalinka selv bevæger sig hen mod det endelige crash.

Klinte af Arne Herløv Petersen: en roman om 1920’erne.
En række af tidens markante poetiske stemmer starter i 1920'erne litteraturtidskriftet Klinte. Lyrisk kollektivroman om de brølende 1920'ere, set og fortalt gennem periodens fremtrædende digtere.