En stak hvide bøger på en hvid baggrund med bibliotekets logo

Vi anbefaler // 21 (Ungdoms- og Young Adults bøger)

Et bredt udvalg af fantasybøger og historier om kærester, søskende, gymnasie mm.

Fantasybøger

Good Luck Girls af Charlotte Nicole Davis
I Arketta betragtes støvblodspiger som heldige med at arbejde som Good Luck Girls i et glædeshus, fanget af en magisk tatovering og bedøvet af Sød Tidsel. Men da Clementine dræber sin første kunde, må hun flygte sammen med en flok andre piger. Første del i serien.

Det hemmelige samfund af Philip Pullman
Siden ”La Belle Sauvage” er Lyra Sølvtunge nu voksen, men i vanskeligheder. Hun er uvenner med sin daimon Pan, og myndighederne har ubehageligt fokus på hende og hendes venner. Et mord og Pan tvinger hende på en farlig rejse gennem en forandret verden

En fortælling om sangfugle og slanger: en hunger games-roman af Suzanne Collins
Ved det 10. dødsspil får Coriolanus Snow mulighed for som mentor for soner-pigen Lucy Gray at sikre sig et legat til universitetet og på den måde redde sin familie fra økonomisk ruin. Fremtiden afhænger derfor af hans forhold til Lucy Gray.

Liv som unge: romaner om kærlighed, venner, familie, søskende…

Det løfte du gav mig af Nicole Boyle Rødtnes
Astrid forelsker sig i Alex, som er kæreste med Katrine. Følelserne viser sig at være gengældt, men Katrine er ikke så let at slippe af med. For at holde på Alex, forsøger Katrine at skræmme Astrid til at give slip.

Rødt hjerte, blåt blod af Casey McQuiston
Et kærlighedsforhold mellem to unge mænd skaber i ekstraordinær grad problemer, når den ene er søn af den amerikanske præsident og den anden prinsen af Wales. Begge udset til særlige samfundsposter - tør de stå ved sig selv?

Briar U-serien af Elle Kennedy (1. del Jagten; 2. del Chancen; 3. del Spillet)
Den smukke Demi har været kæreste med basketballspilleren Nico i årevis og hun omgiver sig med masser af mandlige venner. Derfor er den lækre ishockeyspiller Hunters selvvalgte cølibat ikke i fare, når nu de skal være studiemakkere på universitetet. Vel?
Serien anbefales for unge voksne.

Slutty Sarah af Bjarke Schjødt Larsen
Sarah føler sig magtesløs, da Tobias deler et intimt billede af hende i en fb-gruppe. Hvordan sætter man en stopper for det? Har du ikke lyst til at kaste dig over en tyk bog, er denne let at læse.

Hvis jeg skal være helt ærlig af Emily Wibberley
17-årige Cameron Bright er ligeglad med hvem, hun sårer. Hun er forelsket i Andrew, som ser hende ydmyge en pige til en fest. Nu vil han ikke have noget med Cameron at gøre, før hun forandrer sig!

10 blind dates af Ashley Elston
17-årige Sophie er blevet dumpet af kæresten. Hendes skøre, dejlige familie beslutter sig for at muntre hende op. Nu er hun så tvunget til at tage på 10 blind dates, som de har arrangeret.

Den som alle ser af Gunvor Ganer Krejberg
Anna og Isabel er tvillinger og bedste veninder. Ved et uheld kommer Anna til at ødelægge tvillingesøsterens muligheder for at komme på date med skolens lækre fyr Said. Men da hun prøver at rette op på det, opdager hun, det ikke er så let

Kvantespring af Lise Villadsen
Astrids storesøster, Cecilie, lider af angst og har rigtigt svært ved at håndtere hverdagen. Astrid må støtte Cecilie hver gang, hun har brug for det, og pludselig er der slet ikke plads til bare at være Astrid.