Hyggelig stund med lys, kaffe og bog

Vi anbefaler // Blandet hyggelæsning

Af Anonym (ikke efterprøvet)
29.10.20
Fra humor til gys over kærlighed.

Majken Minefinder af Karin Brunk Holmqvist

Når den berømte fjer bliver til mindst 5 høns…..Underholdende, morsom og skønne personskildringer.

En ældre mand forlader sit hjem i en lille svensk havneby, og naboerne bliver urolige. Naboens barnebarn begynder sin egen eftersøgning, og hendes farmor Majken bliver intetanende skyld i at byen må evakueres.

Har skrevet: Akutklokken, Potensgiverne, Sirile gentlemen søges og Glimmerbøsserne –de sidste 3 er absolut mine favoritter.

Den tavse fontæne af Rebecca James

En ung kvinde midt i en skaldale, en mystisk, ældre kvinde, der har trukket sig tilbage fra verden mødes i en nutid, hvor fortiden ikke har sluppet sit tag… ildevarslende og gådefuldt.

Hemmeligheder om en tragedie, kærlighed og besættelse…. Spændende fra start til slut.

Har også skrevet: Kvinden i spejlet

Slagteren af Gabriella Ullberg Westin (nr. 4 i Mordene i Hudiksvall)

En dynamiske historie med interessante personer og et kompliceret plot. Altid spændende at følge, hvordan de forskellige handlinger langsomt flettes sammen og ender i en logisk og alligevel overraskende afslutning. Hele serien kan varmt anbefales.

Et atelier i Paris af Guillaume Musso   

En historie med lidt af det hele, men først og fremmest en hel suveræn thriller. Handlingen er overrumplende og overraskende - raffineret underholdning i topklasse.

Madeline har på grund af stress og et mislykket selvmordsforsøg opgivet sin karriere ved politiet i London. Nu er hun rejst til Paris for at være alene og komme videre. Hun har lejet et hus, som ved en fejl også er blevet udlejet til en anden, skuespilforfatteren Gaspard, der ligeledes er kommet til Paris for i fred og ro at få skrevet sit næste skuespil. Begge bliver fascineret af huset og den forrige ejers historie.

Har også skrevet: Øens hemmelighed, Fortidens mørke, Pigen fra Brooklyn m.fl.

Den Uventede Arv af Liz Fenwick

Demi er arbejdsløs og har forladt kæresten, der har udnyttet hende. Victoria er netop blevet enke, og ser frem til at bruge alle pengene på istandsættelsen af ejendommen Boscawen, og især den store have omkring. To kvinder bliver tvunget til at bo og arbejde sammen, hvilket bestemt ikke er problemfrit.

En charmerende bog med drama, kærlighed og familiehemmeligheder.

Har også skrevet: Hemmelighedernes atelier

Definitionen på liv af Anthony Marra

De brutale tjetjenske krige efterlader et væld af skæbner, men kun få liv.  Skæbner flettes med hinanden i denne gribende, men også smukke roman, som hverken kan eller bør læses hurtigt.

I en lille landsby i Tjetjenien må 8 årige Havaa skjule sig i skoven, mens russiske soldater bortfører hendes far og sætter ild til deres hjem. Naboen Akhmed, finder hende og skjuler hende efterfølgende på hospitalet i den nærliggende by.  Her starter en forfærdelig historie med et vidunderlig persongalleri, om kærlighedens stærke kraft og menneskers evne til at tilpasse sig og (måske) overleve. Fænomenalt flot skrevet –alvor drysset med lidt humor.

Lysene på floden af Kim Echlin

En fascinerende historie, der fanger én. Et enkelt let poetisk sprog og en rørende historie. En smuk og uhyggelig fortælling om et rædselsregime med et dybt traumatiseret folk, der vikles sammen med grænseløs kærlighed mellem to mennesker.

Anne er kun seksten år, da hun forelsker sig i den cambodianske flygtning Serey. Hendes far er imod forholdet, men ingen kan holde Anne og Serey fra hinanden. I Cambodia har regimet lukket for al kontakt med omverdenen, men da landet bliver befriet, rejser Serey hjem for at lede efter sin familie. Elleve år senere har Anne stadig intet hørt fra Serey, men da hun mener at se ham i et TV-indslag fra Phnom Penh, rejser hun til Cambodia for at finde ham.

Jeg ser dig af Clare Mackintosh

Spændende intenst og realistisk thriller med flere overraskelser. Clare Mackintosh er eminent til at beskrive menneskers tanker og reaktionsmønstre.

På vej hjem fra arbejde sidder Zoe Walker og bladrer i en avis, da hun falder over et billede af sig selv. Der er ingen logisk forklaring på, hvorfor der er et uskarpt foto af hende i en personlig annonce. Hun er fast besluttet på at finde ud af hvorfor, men da hun viser annoncen til sin familie, er de overbeviste om, at det bare er en kvinde, der ligner hende. Hvad foregår der?

Har også skrevet: Når det er slut, Lad mig dø og Jeg lader dig gå.

Øjne som mine af Sheena Kamal

En spændende og underholdende debutroman, hvor hovedpersonen Noras personlighed er utrolig fængslende. Hendes sårbarhed, målrettethed og styrke mixes med hendes indre dæmoners rasen.  Jeg ønsker mig brændende en fortsættelse.

Hun troede hun havde lagt sin fortid bag sig. Men hun tog fejl. Det starter med den telefonsamtale, som Nora har ventet og frygtet i femten år, lige siden hun bortadopterede sin nyfødte datter. Bonnie er forsvundet. Da hun er løbet hjemmefra så mange gang før, tager politiet ikke hendes forsvinden alvorligt.

Eftersøgningen afslører et puslespil af en konspiration, som leder Nora på en sindsoprivende rejse af bedrageri og vold. En rejse som fører hende gennem Canadas snedækkede bjerge til en smuk og farlig ø, hvor hun vil stå ansigt til ansigt med det, hun frygter mest. Alt sammen for at redde en datter, som hun aldrig har ønsket sig.

Blomstrende syrener af Martha Hall Kelly

Grusomhed, mod, kærlighed og til slut retfærdighed til de som verden har glemt. Tre kvinders veje krydser hinanden. Inspireret af virkelige hændelser under 2. Verdenskrig. Spændende og bevægende.

Har også skrevet: Blomstrende syrener.

Det som hjertet husker af Jan-Phillip Sendker

Normalt gives der vel stjerner, men her vil jeg give K’er for kontraster og kærlighed –og den skal have hele 7.

12 årige Bo Bo bor hos sin onkel U Ba i den smukke by Kalaw i Burma. Han er en speciel dreng, der helst holder sig for sig selv. Han har en usædvanlig evne: Han kan aflæse andre menneskers følelser i deres øjne.

Hans far besøger ham kun en gang om året, og hans mor er blot et fjernt minde. En dag fortæller U Ba ham historien om hans forældre: To mennesker, der elsker hinanden, men hvis kærlighed er truet af politiske begivenheder – og ikke mindst af hans mors sygdom, som er omgærdet af mystik. Bo Bo beslutter sig for at drage ud for at finde sine forældre. Han er overbevist om, at han kan gøre sin mor rask.

Tankevækkende, inspirerende, varm, smertefuld og ikke mindst fængslende. Endnu bedre en de 2 første. Kan læses uafhængig af hindanden.

Hvor flodkrebsene synger af Delia Owens

Intet mindre end en VIDUNDERLIG bog.

Den smukke, men udstødte Kya Clark er opvokset i ensomhed i marsken i 1950'ernes North Carolina og i den nærliggende landsby kaldes hun marskpigen. Da den lokale skørtejæger findes død, mistænkes Kya for mordet.

Alle blomsterne i Paris af Sarah Jio

Skæbner mødes på kryds og tværs. Vældig hyggelig med en snert af barsk realisme.

Blomsterhandlerens datter Céline frygter for sin families overlevelse og deres farlige hemmelighed mens nazisterne marcherer i gaderne i Paris. I nutiden har Caroline mistet hukommelsen, og hendes liv virker trøstesløs og forkert.

Har også skrevet: Brombærvinter og Når violerne blomstrer.

Mysteriet Amy Snow af Tracy Rees

En hyggelig (historisk) roman om kærlighed, venskab og hemmeligheder. Letlæselig og velskrevet med et fint persongalleri.
I januar 1831 finder den 8 årige godsarving Aurelia en nyfødt pige efterladt i sneen, som hun kalder Amy Snow. De to piger vokser op sammen på godset, dog under meget forskellige vilkår, alligevel bliver de bedste venner. Da Aurelia dør i en alder af blot 23 år, bortvises Amy, men Aurelia har efterladt et brev og en lille sum penge til Amy. Brevet sender Amy ud på en skattejagt. Hendes rejse minder både lidt om et eventyr og en dannelsesrejse. Hun opdager verden, sig selv og menneskerne i den. Hun møder bl.a. arrogance og falskhed, venlighed og autenticitet og hun møder kærligheden. Hvor godt kan man kende et andet menneske; har alle hemmeligheder. Romanen tager flere temaer op på en fordøjelig måde: kønsroller –især kvindens position og værdi eller måske nærmere mangel på samme, ægteskabets rammer, at bruge og blive brugt af andre, barndommens betydning; hvordan den former dit selvværd og selvsyn osv.

Har også skrevet "Timeglasset".

Skrevet af Conny