Billedet viser en stærk mandlig overkrop bagfra

Vi anbefaler // Det handler da om mig

26.04.21
Stærke personlige beretninger

Ingen har sagt at livet, skal være let. Vi kommer alle ud for både store og små udfordringer. Det giver os erfaringer, former os, og måske giver det os endda muligheden for at vokse.

Har du mod på at læse nogle stærke personlige historier, får du her nogle meget forskellige forslag.

Happy Fat - Sofie Hagen

Vigtig, humoristisk og skarp, men også trist. Sofie skriver godt, medrivende og blomstrende.

Den danske standup-komiker Sofie Hagen (f. 1988) fortæller om, hvordan det lykkedes hende at krænge tykfobiens lænker af sig og nå til en accept af sig selv i en verden fyldt med fordømmelse og diskrimination af tykke mennesker.

Bogen er i to dele og afsluttes med Fat Liberation Manifesto fra 1973 og et efterskrift. I første del gennemgår Sofie Hagen sin barndom med overspisning og tidlig overvægt. Den personlige historie løftes til en samfundsanalyse af behandlingen af tykke mennesker med fordomme, tykfobi og ikke mindst kapitalismens rolle. Der er også interviews med Stephanie Yeboah, tyk, sort plus size-blogger, Dina Amlund, tykfobiaktivist, Kevin Bay, tyk transmand og Matilda Ibini, handicappet dramatiker. I anden del får læseren gode råd til at begynde et liv som glad og ikke underlagt samfundets tykfobi.

Lev stærkt - dø smukt - Mette Bording Nybo

Stærk og rørende personlig historie om at leve i et ægteskab, hvor den ene er alvorlig syg og skal dø –og om at komme videre. Som læser bliver man både overrasket og inspireret.

Da Mettes meget aktive og livsglade mand Thomas får kræft, er håbet at han hurtigt bliver helbredt. Senere ændres det til et stærkt ønske om en god afslutning på livet. Alle de tanker, følelser og overvejelser parret beskrives ærligt. Der er tusinde spørgsmål, der trænger sig på om behandlingen, følgevirkninger og tilbagefald. Senere bliver det andre spørgsmål, som hvordan begravelsen skal foregå og vigtigst af alt, hvordan skal Mette og deres tre børn leve videre, når Thomas er dø.

Lov mig - Joseph R. Biden  

En velskrevet, personlig og bevægende bog om familiemennesket Joe Biden -manden, der tog kampen op mod Donald Trump –og nu er USA's præsident.

Demokraten Joe Biden var senator fra staten Delaware fra 1973-2009, herefter vicepræsident under Obama i otte år fra 2009 til 2017. I bogen beretter han om sit arbejde som vicepræsident og den sidste tid med sønnen Beau, der i 2015 døde af en ondartet hjernesvulst. Biden skriver også om sit voksende venskab med Obama, hvordan familie og venskaber kan holde os oppe, og hvordan håb, formål og handling kan lede os gennem smerten ved et tab, i lyset af en ny fremtid.

Mine 12 veje til liv - Finn Nørbygaard

”…Kriser er også en syvstjernet invitation til at møde en ny version af sig selv. Når man bryder sammen, besøger man nogle dybder i sig selv, man ikke normalt kommer i berøring med…” Finn Nørbygaard

Efter mødet med Stein Bagger og konkursen med IT Factory er Finn Nørbygaard kommet ud på den anden side. I tilbageblik og med sin erfaring som psykoterapeut i bagagen, forsøger han at forstå sit liv og kigge fremad.

Gennem det meste af sit voksenliv har Finn Nørbygaard arbejdet med sin personlige udvikling. Sideløbende med karrieren som den sjove komiker har han kæmpet med at finde fodfæste i tilværelsen. Med en tvangsfjernelse fra sin plejefamilie som helt lille, fik han en hård start på livet. Senere kom berømmelsen med Jacob Haugaard, filmene med Jydekompagniet og de mange turnéer rundt om i landet. Da IT Factory krakker, bliver det starten på endnu en krise, men krisen bliver også det, som gør at Finn Nørbygaard får nye indsigter og kommer styrket videre i tilværelsen.

En slags blanding af nedslag i hans liv og kriser og efterfølgende psykologiske overvejelser og perspektiveringer, derfor kan den både læses som en biografi og som en indføring i psykologi og terapi.

Husk din usynlige krone - Lone Svendsen

Hudløs ærlig personlig beretning skrevet ud fra eget perspektiv og med ønsket om healing for hende selv og som hjælp til andre, der står i samme situation.

En barndoms- og en voksenhistorie om et liv fyldt med omsorgssvigt, misbrug, vold, psykisk terror og deraf følgende angst, PTSD og lavt selvværd. Lone har haft flere mænd, der har behandlet hende rigtig dårligt. Hun forsøger at finde svarene på, hvorfor hun har valgt de mænd, hun har, og ikke mindst hvorfor hun har valgt at blive hos dem så længe, selvom de nedbrød hende. Derfor beretter hun om sin barndom, da farens druk og morens manglede kærlighed og omsorg har sat dybe spor

Forord af psykolog Anne-Cathrine Blegvad.