Tre elefanter set bagfra

Vi anbefaler // Læse-bingo - En bagside der fanger

21.05.21
Et interessant ydre er helt sikkert tiltrækkende, men det er altså indholdet, der tæller.

Teksten på bagsiden er ikke uden betydning. Det er nok forsiden, der fanger mig, men det er bagsiden, der overbeviser mig om, at jeg vil læse bogen.

Et år med underfulde møder - Sarah Winman

En magisk, romantisk og eventyrlig feel good-roman med et både jordnært, men også poetisk sprog.

Marvellous 90 årige lange liv har både været fyldt med magiske eventyr og kærlighed, men også med ensomhed og længsel. Hun har en sidste mission, inden hun skal dø. 2. verdenskrig har sat sine spor - særligt hos den unge soldat Francis, som kommer til Cornwall for at aflevere et brev fra en død soldat til dennes far. Marvellous og Francis møder hinanden, da de begge har mest brug for det, og med sine eventyrlige beretninger om sit liv, puster den gamle kvinde nyt liv i den unge mand.

Min muse - Jessie Burton

En spændende, varm og velskreven historisk kærlighedsroma, der langsomt åbner op for hemmeligheder og twists, som man ikke havde set komme.

I 1967 møder Odelle Bastien fra Trinidad, den unge Lawrie på et galleri. Odelle arbejder hos den karismatiske gallerist Marjorie Quick, på hvis galleri Lawrie indleverer et gådefuldt maleri. Sandheden om maleriet findes på et landsted i Spanien i 1936, hvor den unge, engelske Olive Schloss opholder sig med sine forældre. Her møder hun det spanske søskendepar Isaac og Teresa Robles, hvilket får vidtrækkende konsekvenser.

Tidevandsminder - Chantal Thomas

En stemningsfuld og poetisk dannelses- og erindringsroman med en rørende og skarp beskrivelse af en mor-datter relation og med havet, som et både dragende og frigørende element.

Jackie er en frigjort kvinde, der er besat af svømning og havet. Under sin graviditet med Chantal svømmer hun og drømmer om et barn med havblå-øjne. Chantal kommer til verden i Lyon, men Jackie og hendes mand formår ikke at indrette sig med et barn, så Jackie tilkalder sin mor, der kort tid efter tager Chantal med hjem til Jackies barndomsby Arcachon. Det tager dog ikke lang tid før Jackie selv drages af havet og tager afsted for at forenes med barn og forældre. Chantal vokser op på stranden, hvor hun observerer livet og sin mors passion for svømning. Chantal og Jackies forhold er præget af fravær og skuffelser, men alligevel kan de ikke slippe hinanden.

Vennen - Joakim Zander

Tredje og sidste del af en intens hæsblæsende velskrevet og velkomponeret spændingstrilogi med et intelligente plot. Første bog hedder Svømmeren.

Den unge svensker Jacob Seger ankommer til Beirut, hvor han skal være praktikant på ambassaden. Han forelsker sig voldsomt i Yassim, men hvem er Yassim egentlig - fotograf eller terrorist? I Sverige mister den 32-årige jurist Klara Walldéen først sin elskede morfar, og dernæst bliver hendes skarpe og altid loyale advokatveninde arresteret og sigtet for at være til fare for rigets sikkerhed. Der krydsklippes mellem Beirut og Stockholm, og til sidst løber sporene sammen i Bruxelles i en dramatisk menneskejagt, som handler om terrorisme, storpolitik og dobbeltspil.