Billeder viser åbne bøger med hænder.

Ikast-Brande Bibliotek og Brande Højskole læser sammen

10.02.22
"Fælles om den gode historie" med Brande Højskole.

”Fælles om den gode historie”

I efteråret har Ikast-Brande Bibliotek haft et fantastisk samarbejde med Brande Højskole. To bibliotekarer har læst sammen med flere elever på højskolen. Læsningen tog udgangspunkt i metoden Guidet Fælleslæsning, som forsøger at skabe fællesskaber omkring skønlitteraturen ved højtlæsning. Vi har nået at læse to hele bøger af Anne-Marie Donslund, og mange fik lyst til at læse den næste i serien ”Jagten”. Du kan se mere om projektet i denne fine video, som er lavet af TV&Medier-linje fra Lunderskov Efterskole.

Projektet bød på forfatterbesøg og gode læsestunder

Projektet ”Fælles om den gode historie” er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje ”Læselyst og læsefællesskaber for alle”. Målet var at arbejde i kommunen for at støtte unge læsesvage og ordblinde ved at anvende Guidet Fælleslæsning.

Projektet blev søsat i uge 40, som er den internationale ordblindeuge, med et forfatterforedrag på Brande Højskole. D. 5. oktober kom forfatteren Christina Ramskov forbi og fortalte om de udfordringer en forfatter kan opleve som ordblind. Det blev en stor succes blandt elever.

Dagen efter, d. 6 oktober, kom Anne-Marie Donslund, hvis bogen ”Undercover” blev udvalgt til begge læsegrupper. Igen blev eleverne inspireret af forfatteren, som er i øvrigt vokset op i kommunen og har tit været i Brande som barn. Den samme dag blev det første møde holdt i hver læsegruppe. Og det blev til seks andre møder i oktober-november.

Da det sidste møde blev holdt havde både eleverne og de to bibliotekarer læst to bøger og flere digte sammen. Og ikke mindst var det at læse ikke længere en udfordring men også noget, man kunne få lyst til, det så være med en bog i hånden eller med en lydbog i ørerne.

Du kan se en video om projektet her.

Igen, mange tak til Slots- og Kulturstyrelsen for støtte og til vores samarbejdspartnere!

 

Brande Højskole https://brandehs.dk/

Lunderskov efterskole https://www.lunderskovefterskole.dk/

Vil du læse mere om metoden Guidet Fælleslæsning kan du besøge Læseforeningens hjemmeside: https://www.laeseforeningen.dk/guidet-faelleslaesning

 

Skrevet af Benoit Petit