Et træ malet på et sækkelærred hvor bladene i forskellige farver har facon som en hånd

Kulturnyheder 1-2020

KULTUR og BIBLIOTEK, Ikast-Brande Kommune

Lokalebooking
Hvis du ønsker at låne kommunale faciliteter eller faciliteter i selvejende haller i Ikast-Brande Kommune, skal du ansøge via det nye bookingsystem ’Aktiv Ikast-Brande’. Se mere på www.ikast-brande.dk

Vil du med til at planlægge Kulturnatten?
Alle, der har tid og lyst til at deltage i planlægningen af årets Kulturnat i Ikast-Brande mødes 5. marts 2020 kl. 17.00-18.00 på Ikast Bibliotek. Tilmelding til kultur@ikast-brande.dk

Frivilligjob.dk – ny hjemmeside for kulturaktører og frivillige
Ikast-Brande er en aktiv del af www.frivilligjob.dk. Det er et digitalt mødested for kulturaktører, der søger frivillige til specifikke opgaver – og borgere, der søger job som frivillig. Er du interesseret i at vide mere om frivilligjob.dk, så arrangeres der workshop forskellige steder i kommunen.

25. februar i Brande Hallerne
4. marts i Ikast Hallen
23. marts i Ejstrupholm Hallen

Alle gange kl. 17.00-18.30. Husk tilmelding senest dagen før til vibeke@frivilligecenterikast-brande.dk

FrivilligBørs
Igen i år afvikles FrivilligBørs. Det sker 2. april 2020 kl. 16.30-20.30 i RemisenBrande. Her hyldes kommunens frivillige med en god middag – og der er bl.a. mulighed for at skabe kontakt mellem mulige frivillige og aktører, der er brug for frivillige. Alle er velkommen.

Tilmelding er nødvendigt. Sidste frist er 25. marts 2020 - og gerne før. Tilmelding skal ske på www.frivilligbors-ikast-brande.dk. Arrangementet er gratis for alle deltagere.

Unge Sangere
I år er det 25. gang, at Unge Sangere afvikles. Arrangementet er et sangtræf for unge sangtalenter fra hele landet med koncerter, drama, oplevelser, konkurrencer og udviklende samvær. Det foregår i dagene 4.-7. april 2020. Læs om Unge Sangere – og book dine koncertbilletter på www.ungesangere.dk

Repræsentantskabsmøde i Kulturelt Samråd
Tirsdag 21. april kl. 19.30-22.00 indbydes til repræsentantskabsmøde i Kulturelt Samråd. Det foregår på Dok Arends, det gamle sygehus i Brande. Tilmelding til meson@ikast-brande.dk

Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland
Kulturaktører i de syv midt- og vestjyske kommuner (Skive, Struer, Lemvig, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Herning samt Ikast-Brande) afholder den årlige generalforsamling i Ikast-Brande torsdag 23. april.

Nærmere information kan fås hos kulturkonsulent Carsten Jensen, tlf. 40236223.

Alsang i Ikast-Brande
75 året for Danmarks befrielse markeres flere steder i Ikast-Brande. Vi er pt. bekendt med følgende:

Uhre Friskole, 20. april kl. 19.30.
Engesvang 9. februar kl. 19.00, 8. marts kl. 19.00, 19. april 19.00 og 4. maj kl. 19.00.
Fonnesbæk Kirke 4. maj kl. 14.00.
Strøgcentret i Ikast kl. 15.00
Torvet Ikast 4. maj kl. 16.00.

Teaterforestilling på Klosterlund Museum 30. april, 1.-3. maj. Tidspunkter og billetter offentliggøres senere.

Kender du til Alsang-arrangementer, der ikke er nævnt her, så giv gerne besked til kultur@ikast-brande.dk, da vi laver fælles omtale og annoncering af Alsang i Ikast-Brande.

Ny direktør i RemisenBrande
Marianne Jeppesen er startet i jobbet 1. februar 2020. Hils på hende, når vejen falder forbi Remisen.

Ny Bakkehusleder
Mette Petrea Lykke Brøndum er forfremmet til ny leder af Bakkehuset – efter en periode med delt ledelse mellem Ikast Bio og Bakkehuset. Lykke til med jobbet.

Kulturmarkedsføring i 2020
Vi har igen fået 50.000 kr. af Kultur- og Fritidsudvalget til fælles markedsføring af de tværgående kulturaktiviteter i kommunen.

I år planlægger vi forside-annoncering i Focus (Ikast Avis og Brande Bladet), et par mindre kulturpublikationer i papirversion – og øge aktiviteten på Facebook-siden ’Kultur og Fællesskab Ikast-Brande Kommune’. Det betyder, at vi løbende ønsker at få tilsendt alle kulturaktiviteter, der foregår i kommunen.
Vi har brug for arrangementets navn, arrangør, sted, dato, tidspunkt, evt. billetkøb, målgruppe mv.

Mail til kultur@ikast-brande.dk, hvis du/I vil have jeres arrangementer med i den fælles kulturmarkedsføring.

Spørgsmål – ring eller skriv. Mobil 4023 6223 eller kultur@ikast-brande.dk