Muleposestativ

Muleposer på biblioteket

Ikast Bibliotek og Brande Bibliotek stiller nu muleposer af stof til rådighed, som du kan låne til at bære dine bøger hjem i.

Nu har du mulighed for at hjælpe miljøet lidt på vej. Poserne lånes på samme måde og efter de samme regler som biblioteks andre materialer. Husk derfor at aflevere posen igen sammen med dine andre lån.

Muleposerne er lavet af eleverne på Produktionsskolen Midt af reststof doneret af lokale velgørere. De kendte plastposer med bibliotekets logo forsvinder, men der kan dog købes en plastpose til 2 kr. stk. hvis du ønsker dette. Plastikposerne kan købes i bibliotekets bemandede åbningstid.

Fra plast- til stofposer

Plasticposer er noget vi får eller køber i butikker eller andre steder. Der er bare det problem, at plasticmateriale er en voksende belastning for miljøet, derfor vil Ikast-Brande Bibliotek, inspireret af andre biblioteker over hele landet, være med til at mindske plastforbruget. Ved slutningen af året indfører biblioteket tekstil muleposer med stregkoder, som kan lånes sammen med bøgerne.

Ikast-Brande Bibliotek arbejder sammen med produktionsskolen Midt om projektet. Skolen var straks  med på ideen, både fordi de er interesserede i at være med til at  mindste miljøforureningen, men også fordi de unge på skolen er vældig interesserede i at skabe produkter, som de kan se kan bruges aktivt.
ProMidt og Biblioteket skylder de mange velvillige donorer af stof en stor tak - uden dem havde projektet ikke kunne lade sig gøre; bidragyderne er  Røde Kors butikken i Ikast, Gardin-kompagniet, Røde Kors i Brande, Folkekirkens Nødhjælp i Brande, Marie Kristjansen og flere andre.