Mand der sidder i morgenkåbe med creme i hovedet og reklamere for NemID nøgleapp

NemID nøgleapp

Af Anonym (ikke efterprøvet)
14.01.20
Vi vælger fortsat pap over app, når vi bruger vores NemID.

Pressemeddelelse / Nye tal fra Imageundersøgelse om NemID nøgleapp / Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark

Vi vælger fortsat pap over app, når vi bruger vores NemID.
Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande. Alligevel er det kun lidt over en tredjedel af os, der bruger NemlD nøgleappen i stedet for det gammeldags papkort, når vi går på netbank eller tjekker skat. Det skal en ny kampagne nu lave om på.

Det er Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark, der i fællesskab står bag kampagnen. NemlD er nemlig et fælles projekt mellem det offentlige og landets Dengeinstitutter.
Nøgleappen har eksisteret som alternativ til papkortet siden maj 2018. Og 38 procent af danskerne bruger den allerede.

Men folkene Dag vil gerne have endnu flere med:

“Vi vil gerne fortælle alle danskere, at NemID nøgleappen gør det hele lidt nemmere — uanset alder, behov og hvilken smartphone du har. Selvom 1,8 mio. danskere allerede bruger telefonen, er der stadig 3,2 millioner danskere, der har et NemID, men som endnu ikke bruger nøgleappen. De skal vide, at her er der altså et alternativ, der er nemt og sikkert — og som kan gøre hverdagen lidt lettere”, siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Nøgleappen er da også en stor succes. I en ny imagemåling, der offentliggøres i dag, kan man se, at hele 98 procent af de adspurgte, der enten “bruger” eller “har brugt” nøgleappen, er tilfredse med den.

“Vi er meget glade for, at danskerne har taget så godt imod nøgleappen. Den er et eksempel på, hvordan vi i samarbejde — på tværs af finanssektor og det offentlige — kan skabe løsninger til gavn og glæde for borgerne. Derfor håber vi også, at endnu flere vil bruge nøgleappen. Også fordi app-brugere er flittigere NemlD-brugere, så de får mere ud af de løsninger, som vi i bankerne og det offentlige tilbyder”, siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

Hvis vi ser på aldersgruppen mellem 18 og 49 år, så bruger 40 procent appen, mens det kun er 30 procent af danskerne over 50 år, der bruger den. Det betyder, at der er en stor gruppe borgere, der endnu ikke ved, hvad de går glip af med nøgleappen. Det håber vi, at denne kampagne er med til at gøre tydeligt.

Hvad siger danskerne?
Vi har spurgt en række danskere, der bruger nøgleaDpen, hvorfor de er så glade for den:
•    Anni Gudmann, 75 år, pensionist, Møn: ”Det er da virkelig nemt. Så ruller man bare lige knappen hen, og så har man adgang”
•    Andreas Søndergaard, 32 år, projektleder, København: “Jeg forstår ikke folk, der ikke har den. Helt seriøst. Den gør livet nemt, kan bruges alle steder og er let at finde rundt i. Man slipper for at sidde og fedte med et papkort”
•    Sara Stisen, 27 år, læge, Aarhus: “Med nøgleapp er mit NemID altid tilgængeligt: Jeg glemmer det aldrig og får ordnet kedelige pligter med regninger, Digital Post m.m. på stedet. Hvis jeg skal være helt ærlig, så elsker jeg allermest, at jeg aldrig skal rejse mig fra sofaen for at hente mit NemID”

Øvrige tal imageanalysen:
lmagemålingen 2019 består af 1500 interviews med danskere i alderen 18+ år. Data er efterfølgende vægtet repræsentativt  Då  køn, alder og geografi. Undersøgelsen er gennemført af Wavemaker på vegne af Digitaliseringsstyrelsen og Nets.


Supplerende tal:
•    Kendskabsgrad til nøgleappen er steget fra 56% til 78%
•    Kendskabet er størst blandt de 30-44-årige med 83%
•    Antallet af aktive brugere er 1,8 mio. danskere
•    Tre ud af fire unge i alderen 18-29 år bruger NemID oftere, fordi de har den digitale NemID nøgleapp
•    86% af danskerne nærer en ”høj” eller ”meget høj” tillid til NemlD — tilliden er steget siden målingen i 2018.

 

Pressekontakt

 

Asta Hallum
T: 22451615
M: aohQoDerate.dk

Interviews
Det er muligt at få interviews med Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark samt nævnte case personer. Det koordineres gennem Asta Hallum.