Billedet er grønt med teksten "Danmarks klimasang." Der er fugle, vindmøller og noder på.

Skriv Danmarks Klimasang

09.02.23
Vær med i konkurrencen om at skrive ’Danmarks Klimasang’.

Vil du eller I deltage i konkurrencen om at skrive Danmarks Klimasang, skal I skrive en sang, som inspirerer til fællesskab, håb og klimahandling.

Du kan deltage som enkeltperson, eller I kan deltage som gruppe, skole-, gymnasie-, højskole eller efterskoleklasse, som organisation eller i hvilken som helst anden sammenhæng du/I kunne have lyst til at skrive Danmarks Klimasang.

Klimasang er fællessang

Sangen kan enten skrives på en kendt melodi eller på en nyskrevet, og skal kunne synges som fællessang. Til at udvælge vinderen af ’Danmarks Klimasang’ er nedsat en dommerkomité bestående af musiker Katrine Muff, komponist Rasmus Skov Borring og direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen.

Vinderen offentliggøres torsdag den 27. april i UGE17, som er verdensmålsugen i 2023.

Denne aften afvikles Danmark Spiser Sammen, der er en stor landsdækkende, grøn fællesmiddag.

En af fællesmiddagene finder sted på Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Odense, hvor 500 mennesker er samlet, og her vil musiker Katrine Muff sammen med middagsgæsterne synge vindersangen som fællessang, og alle kan live overvære opførelsen af fællessangen, som vil blive vist på klimasang.dk.

Deltag i konkurrencen

Forslag til Danmarks Klimasang skal være indsendt via klimasang.dk senest 28. marts 2023, som er Earth Overshoot Day i Danmark.

Vindersangen bliver præmieret med billetter til en dansk festival eller en anden musikalsk event til en samlet pris af op til 10.000 kr. Konkurrencen er udskrevet og finansieres af Danmarks Biblioteksforening.

Konkurrencen om Danmarks Klimasang udskrives med afsæt i UGE17, Bibliotekernes Verdensmålsuge. Her går biblioteker, organisationer og lokale kræfter sammen om tilbud og aktiviteter, der skal gøre verdensmålene vedkommende og meningsfulde for dig og din hverdag. 

Mød glødende ildsjæle, bliv en del af nye fælleskaber - lær, om alt det bobler og spirer i dit nærområde; og som arbejder for en levedygtig og bedre fremtid. Tjek også dit lokale bibliotek for UGE17 aktiviteter, og læs mere om en af de vigtigste uger i april, hvor hele landet samles om løsninger, synlighed og forandring - inden for de 17 verdensmål.

Materialer