Udstilling med tændstiketiketter og tændstikæsker

Flemming Henningsen fra Lemvig udstiller en del af sin store samling af tændstiketiketter og tændstikæsker på Ikast Bibliotek frem til d. 2. februar.

Som de fleste andre børn i 1960’erne samlede Flemming Henningsen på mange forskellige ting, men interessen samlede sig dog hurtigt om tændstiketiketter – dengang var tændstikæskerne af træ med en etiket påsat og man samlede kun på etiketterne.
Det var de mange serier med bl.a. mænd i uniformer, bygninger, indianere og krigsskibe, der grundlagde starten på samlingen.
Og så var der selvfølgelig også Tordenskjold, hvoraf den ældste i samlingen er fra 1865-1877.

Men mest spændende var det dog at få nogle fra udlandet. Så når Flemming var med familien på camping, gik han rundt til de udenlandske campister og spurgte, om de havde nogle tændstikæsker, de ville bytte med en helt ny fra Danmark. Det ville de fleste og på denne måde fandt Flemming også den første bytteven fra udlandet, som var en dreng fra Norge, der også samlede på tændstikæsker.

Siden er der kommet mange flere byttevenner til, bl.a. gennem samlerforeningen Skandia og også hjemmesiden www.phillumeny.dk  har givet kontakt til mange samlere fra hele verden.

Materialer