USA i voldsom turbulens

Af Anonym (ikke efterprøvet)
12.01.21
Begivenhederne d. 6 januar i USA's hovedstad Washington D.C. viser endnu, hvor særligt 2020 præsidentvalget er.

Den 6 januar om aften (dansk tid) kom de første videoer og billeder af pro-Trump demonstranter, der brød ind i USA's ”Folkets hus”, Kongressen i hovedstaden Washingown D. C.
Hvordan er USA havnet i så dyb en politisk krise? Vi har både bog- og andre materialeforslag, som kan gør dig klogere på det, der foregår.

Fake News: et emne, der har fyldt dagsordenen i de sidste fire år mere end nogensinde.
Der er forhåbentlig kommet mange gode bøger om det, ikke mindst af dansk-amerikanske forsker Vincent F. Hendricks, lederen af Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet (”Fake News, når virkeligheden taber”, i samarbejde med Mads Vestergaard). Pierre Collignons ”Tilbage til virkeligheden” giver også et godt overblik. Men det er også muligt at komme tættere på ”Fake News” og konspirationsteorier ved at læse tegneserier: herfra anbefales Nick Drnasos ”Sabrina”.

Især for dem, der skal skrive opgave kan Mays ”Fake News”, bogen ”Like” og en igen ”Fake News” (denne gang skrevet af Helle Hinge) være gode udgangspunkter. Tjek også den korte ”Dem der råber lyver: mediebrugerens manual til løgnens tidsalder” af Lea Korgsaard for at sætte tingene i perpektiv. Online anbefales også Faktalinks artikel om Fake News med henvisning til en række kilder.

Vil du hellere læse avisartikler fra USA? Det er muligt ved at benytte PressReader, en license der giver dig fri adgang til tusindvis af aviser og blade fra hele verden.
Læse mere og få adgang til PressReader på denne side. Når du er på PressReader kan du vælge USA på venstre hånd og også engelsksprogede aviser.
Du kan også læse vores tidligere nyhed om USA

God fornøjelse!


Skrevet af Benoit