ordet film på mørk baggrund med stjerner

Vi anbefaler // Film behøves heldigvis ikke ses i biografen.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.12.20
Familiejulehygge i sofaen med en god film kan let gå hen og blive en fast juletradition.

Julefilm for alle pengene eller forresten det koster da slet ikke noget.

Kender du Filmstriben? Her er det muligt at se film kvit og frit hele døgnet. Dog kan du højst låne 4 film pr. måned, så det er ikke julekalenderne, du skal se her, men der er hele 38 poster med julefilm.

Få mere at vide om Filmstriben her på hjemmesiden.

Biblioteket har naturligvis også nogle DVD’er med julefilm og julekalendere –og mon ikke vi kan skaffe flere fra andre biblioteker, hvis det kniber med udvalget?

Vi nævner lige et par af de herlige film, som passer til juletiden:

Last Christmas

Vi er i London ved juletid. Kate er en ung kvinde der har svært ved at finde en mening med tilværelsen. Hun arbejder i en helårsjulebutik, har ikke noget fast sted at bo og er konstant uvenner med familien. Men så en dag dukker den mystiske Tom op. Tom formår at få Kate til at åbne øjnene, både for samfundet generelt men også i forhold til Kates egne kompetencer. Og samtidig begynder sød julemusik at opstå. Desværre tager handlingen pludselig en uventet drejning.

George Michaels musik spiller selvfølgelig en central rolle i filmen.

Håp

Anja og Tomas er to travle karrieremennesker og har tilsammen en storfamilie - børn og stedbørn. De bor i en stor herskabslejlighed. Den dejlige juletid banker på døren og familien samles. Men så sker det. Anja får lillejuleaften diagnosen uhelbredelig kræft. Sammen forsøger Tomas og Anja af afsøge forskellige muligheder; er der håb med alternative behandlingsformer? I den hårde stund kommer de dog tættere og tættere på hinanden. Når døden truer tager kærligheden over. Filmen er baseret på instruktørens egne oplevelser.

Et sjældent stærkt drama, der vækker eftertanke.

Den tid på året

Dansk satirisk julekomedie for alle, der holder af jul og familiehygge og faktisk også til dem, der bare hader jul.

Katrine og Mads elsker at holde jul for hele den sammenbragte familie. Julen er hjerternes og rummelighedens fest. Der er plads til både den stramtandede præstesøster, lillesøsteren med uventet mand og bonusbarn og de småplørede bedsteforældre omkring det veldækkede bord. Efterhånden som aftenen skrider frem bliver det dog sværere og sværere at fastholde juleidyllen og de kortvarige glimt af juleglæde blandes med spydige bemærkninger og stivnede smil efterhånden som juleskeletterne vælter ud af skabet -til lyden af bjældeklang og mormors skønsang.

Familien Jul i nissernes land

I anden del af Familien Jul dukker Pixy op hjemme hos Hugo allerede den 1. december. Pixy er kommet for at hente sin nissehue og en magisk nissekugle, der rummer hans nissemagi. Men ved et uheld kommer Hugo til at ødelægge kuglen, og Pixy mister sine magiske evner. Endnu værre er det, at Pixy uden sin kugle også ældes meget hurtigere. Lykkes det ikke at samle kuglen igen, vil han dø. Hugo, Alfred og Vega må flyve til nissernes land for at putte kuglen i "Den magiske gryde", men magien vil kun lykkes, hvis de to venner er venner i hjertet. Så er der også lige den onde nisse Evol og hans nissebande, der hader julen og alle menneskene.

Hyggelig julefilm for hele familien om nissernes verden og venskabers kraft. En historie, hvor selv de mindste fra ca. 5 år kan være med. Minder i stil minder om "Min søsters børn" og "Far til fire".

Grinchen

Gnavpotten og opfinderen, Hr. Grinch hader alt ved julen. Derfor holder de sig langt borte fra Hvemstrup, hvor alle julesejl er sat til. Borgmesteren i den lille by har nemlig besluttet, at julen skal være 3 gange så stor som vanligt. I Hvemstrup bor Cindy Lou sammen med sin mor og sine to brødre. Modsat Grinchen elsker Cindy alt ved julen, og hun har et altoverskyggende ønske til julemanden; at hendes mor skal være gladere og ikke arbejde så hårdt. Cindys plan er at holde sig vågen julenat, så hun kan møde julemanden ansigt til ansigt og forklare ham alvoren i sit ønske. Desværre beslutter Grinchen sig for definitivt at stikke en kæp i julehjulet. Udklædt som julemanden vil han stjæle julen, alle gaverne, godterne og glimmeret -og dermed også Cindys mulighed for at få sit ønske opfyldt.

Varm og hyggelig julefilm med en god morale, der minder os alle om, hvad julen rent faktisk handler om.

Animationsfilm fra 7 år, der findes også en ældre film med rigtige skuespillere.

Mumitroldenes vinter - bliver det jul i år?

Vintermørket sænker sig atter over Mumidalen. Mumitroldene gør sig klar til deres årlige dvale, men Mumi er nysgerrig efter at opleve Mumidalen om vinteren, så han vælger for en gangs skyld at blive oppe. Mest spændt er han på at møde den mystiske gæst Julen, som han har hørt så meget om. Animeret. Fra 4 år.

I en tid hvor de fleste børnefilm er computeranimerede, er det egentlig forfriskende og samtidig hyggeligt gammeldags at se figurer, der er malet og klippet i stof.

Peddersen og Findus - den bedste jul nogensinde

Endelig er julen kommet til Peddersens gård og Findus har lagt store planer for den perfekte juleaften. Katten og den gamle gubbe skal bage peberkager, pynte op og finde det helt perfekte juletræ. Men da Peddersen falder og slår sin fod, synes alt håb om julestemning ude. Findus mister fuldstændigt modet, men heldigvis er Peddersen fuld af skøre ideer og med masser af kreativitet og søde naboer bliver det alligevel jul hos det umage makkerpar.

Hyggelig og sjov animeret julefortælling for børn fra ca. 4 år

Til den kommende juletradition får du her, i helt tilfældig rækkefølge, et væld af gode film: fx Far til fire i byen, Krummerne – så er det jul igen, Love Actually, The Holiday, Notting Hill, Bridget Jones' dagbog, Tror du på julemanden?, Alene hjemme, Fars fede juleferie, Elf, The Nightmare Before Christmas, Jack Frost, The Family Stone, Arthurs julegaveræs, Christmas with the Kranks, A Christmas Prince, The Knight Before Christmas og The Princess Switch.

Materialer