Vi streamer fra Krimimessen d. 9. oktober.

29.09.21
Skovkantskrimi, retsmedicin og en tur i fængsel med din favoritforfatter. Krimimessen 2021 bliver et brag af en krimifest! Gå på opdagelse i programmet.

Lørdag d. 9. oktober kl. 10-13 streamer vi fra Krimimessen på biblioteket i Ikast.

Hvert år besøger krimifans i hobetal trofast Krimimessen på Fængslet i Horsens for i selskab med både forfattere, forlag, foredragsholdere og fagfolk at være med til at hylde krimigenren i al dens pragt. Denne gang foregår det i weekenden d. 9.-10. oktober. Når kalenderbladet snart vendes til efterår, naturen skifter kulør og porten på Fængslet åbnes lørdag d. 9. oktober kl. 9.30 til lyden af regionens politiorkester bliver det for 19. gang, at Krimimessen inviterer til krimifest og fælles fejring af genren. Krimimessen 2021 byder traditionen tro på et varieret og tætpakket program, der favner genren bredt og giver messens besøgende mulighed for at shoppe uhæmmet rundt i programpunkterne på de 7 scener. 

Noget for enhver krimifan

Der vil med garanti være noget for enhver krimilæser, hvad enten man foretrækker klassisk whodunit, mørke seriemord, Nordic Noir, Arctic Noir, Domestic Noir, True Crime, Cozy Crime, politikrimi, historisk krimi, skovkantskrimi, hårrejsende horror eller måske skarptskåret retssalskrimi. 
Udvalget er stort og alt sammen vil være repræsenteret på scenerne i forfatterinterviews og foredrag. Men også i en lang række samtaler vil genren blive vendt, drejet og krydsforhørt. Her kan du møde forfattere, efterforskere, retsmedicinere, psykologer og andre eksperter på scenen sammen til en snak om krimiens DNA i både virkelighedens og fiktionens verden samt selvfølgelig i gråzonen imellem. 

Oplevelser på stribe

På scenerne i 2021 kan du bl.a. møde Danmarks nye krimimakkerpar Sara Blædel & Mads Peder Nordbo samt krimistjerner som Michael Katz Krefeld, Faber & Pedersen, Jens Henrik Jensen og ikke mindst tidligere drabschef Ove Dahl. 
Vi garanterer en fest af en messe med både etablerede navne og spirende debutanter, nye vinkler på genren, velkendte og populære programpunkter, et messeområde med hobevis af gode tilbud, mulighed for at tanke op med god mad og drikke og meget mere. 

Krimimessen 2021 bliver også året, hvor Vestsalen - Fængslets spritnye og topmoderne event- og konferencesale med et samlet areal på 1200 m2 bliver taget i brug. Alt sammen ”bygget ind” i Fængslet, så stil og stemning er bevaret og matcher alle kvadratmeter bag murene. Med andre ord - nyt og gammelt mødes på messen til oktober.

Krimimessen er også LIG prisuddelinger. Lørdag overrækker Det Danske Kriminalakademi deres priser. Blandt andet vil Jenny Lund Madsen modtage Harald Mogensen prisen for bedste danske krimi.
Søndag middag bliver Krimimessens Publikumspris for femte gang overrakt til en populær dansk forfatter. 
Programmet udkommer den 1. september. Se det på www.krimimessen.dk og følg Krimimessen på Facebook og instagram. 

Se programmet her - online/ download/ eller print-selv.

PRAKTISK INFO:

Event: Krimimessen 2021 – Nordeuropas største festival for kriminallitteratur

Sted: Fængslet, Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Åbningstid: Lørdag d. 9. oktober fra kl. 9.30-17.00. Søndag d. 10. oktober fra kl. 9.30 – 16.00.

Billetter: Køb billet her.