Nyttige links

Har du brug for at finde information om uddannelse, økonomi, kørekort mm., så har vi samlet nogle links til relevante hjemmesider.

UddannelsesGuiden kan du finde informationer om alle offentligt anerkendte uddannelser i Danmark. Her har du mulighed for at hente inspiration og vejledning i dit valg af uddannelse.

Studenterguiden.dk er en portal for unge og studerende. Her kan du finde ledige studiejobs, lede efter studiebolig og få inspiration til studielivet.

Ungøkonomi.dk er en side hvor du kan få hjælp til at overskue din økonomiske situation. Der er også mulighed for at få rådgivning om lån, gæld og budgetter. KFUM´s sociale arbejde og Center for Digital Pædagogik står bag siden.

SU.dk kan du læse om Statens Uddannelsesstøtte. Her kan du se hvilke satser der gælder lige præcis for dig.

TURteoris online kurser til kørekort og teoriprøve for personbil.
Kurset følger Rigspolitiets undervisningsplan og opdateres løbende. Kurset indeholder prøver i det teoretiske stof, der kræves for at kunne bestå Politiets teoriprøve.

Sexlinien.dk er for unge mellem 12-25 år. Det er en informations- og rådgivningsportal hvor du kan blive klogere på sex, køn, prævention, følelser, seksualitet, kærlighed, seksuelle rettigheder, krop og sexsygdomme.

På DR kan du læse om medielicens. Her kan du få svar på hvornår du skal betale, hvor meget du skal betale, hvorfor du skal betale medielicens m.m.

Borger.dk er din samlede digitale indgang til den offentlige sektor. Her kan du tjekke din digitale post(Er den du modtager i din eBoks - Se herunder) , melde flytning, tjekke din SU m.m.

NemID er ét fælles digitalt log-in som du kan bruge til din netbank, når du skal tjekke SKAT eller logge ind på din digitale post. NemID virker både til dine offentlige og private selvbetjeningsløsninger.

eBoks er en digital postkasse hvor du modtager post fra det offentlige. Du har også mulighed for at vælge at få post fra relevante virksomheder. For at oprette en digital postkasse, så skal du have et NemID (se ovenfor).

Skat.dk/unge har du mulighed for at benytte SKATs gør det selv guide til din skat. Her har de gjort det nemt og overskueligt at finde rundt.