Place / Room
Foredrag & debat

Senfølger, baggage og oprydning foredrag ved Marie Brixtofte

04.03.20
Marie vil i dette foredrag fortælle om, hvordan det var at vokse op i en dysfunktionel familie - med en far, der drak. Hun vil på hudløs ærlig vis fortælle om alle de strategier, hun lærte som barn for at få mest mulig kærlighed og nærvær – og hvordan de selvsamme strategier, som reddede hende som barn, har spændt ben for hende gennem voksenlivet.

Disse strategier hedder senfølger  og i sit foredrag vil Marie invitere deltagerne til at reflektere over, hvad de selv har med i baggagen.
Hun vil tale om,  hvordan vi hver især har ansvaret for den baggage, vi nu engang har fået med os – og hvordan vi  kan begynde  at rydde op i den.

Marie Brixtofte har i mange år arbejdet som psykolog, så hun ved både som professionel og som barn med baggage – hvordan vi kan kan arbejde med de forskellige senfølger.

I foredraget vil Marie  præsentere sin egen og gængse modeller, som giver mulighed for at arbejde med blandt andet behovet for kontrol, lavt selvværd, over-ansvarlighed, søvnproblemer, problemer med at sige fra, høje krav til selv og andre, trangen til at misbruge, den hårde indre kritiker, fornemmelse af kun at have sig selv at stole på, den kroniske dårlige samvittighed, følelsen af at være passager i sit eget liv, angsten for at blive afsløret, overudviklede følehorn/antenner, og ikke mindst hvordan vi kan blive omsorgsfulde over for os selv (selvomsorg).

Undervejs har publikum mulighed for at stille spørgsmål