Artikelsøgning

Sådan kan du finde artikler i aviser, tidsskrifter og online

Hvis du generelt leder efter artikler på dansk, skal du bruge Artikelsøg i Bibliotek.dk, hvis du ikke finder dem ved søgning på Ikast-Brande Biblioteks hjemmeside. 
Skriv dine søgeord, eller klik på Flere søgemuligheder, hvis du er meget sikker på, hvad du leder efter. 
Her kan du også under menupunktet Materiale vælge mellem Alle typer artikler, avisartikler, netdokumenter eller tidsskriftsartikler.
Avisartiklerne du søger frem her på hjemmesiden, kan du få adgang til direkte på din skærm ved at logge på hjemmesiden - selv om du bliver  mødt med beskeden: Kan fremskaffes.

Tidsskriftsartikler digitalt fra Digital Artikelservice på Det Kgl. Bibliotek - Aarhus direkte i din indbakke.
Du har mulighed for at bestille kopier fra et væld af tidsskrifter fra Det Kgl. Bibliotek - Aarhus via bibliotek.dk. Artiklerne sendes som elektroniske kopier til din mailboks.
Digital Artikelservice er en biblioteksservice, som leveres i et samarbejde mellem Det Kgl. Bibliotek - Aarhus, biblioteket og Bibliotek.dk.
Du skal være oprettet som bruger på Bibliotek.dk for at bruge servicen.

Sådan gør du:
Log ind på bibliotek.dk og find linket Bestil kopi til højre i den artikelpost du har søgt frem (linket findes ikke i alle poster).
Klik på linket og følg bestil-proceduren.

InfoMedia
Infomedia indeholder de fleste danske aviser fra de sidste 10-20 år i fuldtekst.
Avisartiklerne du søger frem her på hjemmesiden, kan du få adgang til direkte på din skærm ved at logge på hjemmesiden - selv om du bliver  mødt med beskeden :Kan fremskaffes.

Tilsvarende avisartikler, som du finder frem via en søgning her på hjemmesiden, kan du se direkte på din skærm, når du er logget på bibliotek.dk og her har gemt et af afdelingerne af Ikast-Brande Bibliotek som dit favoritbibliotek.
Se vejledningen til login i bibliotek.dk her(åbner i nyt vindue). Under menupunktet Min side i bibliotek.dk - kan du se dit/dine favoritbibliotek-er.
Du kan se artiklerne direkte på din skærm, når der ud for den artikel, du har fundet frem i bibliotek.dk's artikelsøgning fremgår : Læs artiklen fra Infomedia.
Se også kurset Find danske avisartikler i Mediearkivet på eKurser.nu (Åbner i nyt vindue). Du har direkte adgang til Infomedia/Mediarkivet, på biblioteket.

Faktalink - direkte på din skærm
Faktalink er et elektronisk tidsskrift.
Artiklerne giver en introduktion til og en uddybende information om aktuelle og klasssiske emner. Desuden indeholder hvert artikel henvisning til, hvor du kan læse mere om  emnet.
Du har gratis online adgang til Faktalink.
Find artiklerne via søgefeltet. Når du er logget på Faktalink med lånernummer og pinkode, har du adgang til at se hele Faktalinket. 

RB Digital
Vælg imellem et væld af engelsksprogede magasiner og tidsskrifter du kan læse på din tablet, mobil eller pc. Se mere her.

Tidsskrift.dk
Via portalen tidsskrift.dk giver Det Kongelige Bibliotek studerende, forskere og andre interesserede online adgang til en guldgrube af dansk digitaliseret faglitteratur fra de sidste 100 år. Der er tale om trykte tidsskrifter inden for dansk samfundsvidenskabelig og humanistisk forskning.

Der er fri adgang til at læse, downloade og udskrive bl.a. afhandlinger, artikler, anmeldelser, nekrologer, debatindlæg eller foreningsmeddelelser fra eksempelvis Geografisk Tidsskrift, Jyske Samlinger, Historisk Tidsskrift, Ledelse og Erhvervsøkonomi, Nationaløkonomisk Tidsskrift, Politica - Tidsskrift for Politisk Videnskab, Revue Romane eller Scandinavian Political Studies.

Generelt
Den Store Danske - Gyldendals åbne encyklopædi. Her kan du få masser af viden - helt gratis.
Klik ind på www.denstoredanske.dk og få adgang til leksikonartikler, biografier om kendte danskere gennem tiderne fra Dansk Biografisk Leksikon, Gyldendals leksikon om nordisk mytolog, Gyldendals og Politikens Danmarkshistorie i 17 bind.....
Alle har muligheden for at bidrage til sitet ved at tilføje nye artikler eller redigere i de eksisterende. Samtlige artikler verificeres af redaktionen og tilknyttede fageksperter.