billede_af_fyldt_oelglas_og_byg.jpg

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
30 Kr
Bibliotek
Lokalitet
Remisen Brande, Remisevej 1, 7330 Brande
Target
For voksne
Foredrag & debat

Smagen af øl - Forelæser: Professor i DNA-forskning Eske Willerslev, Globe Institute, Københavns Universitet

10.11.20
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aroma-giver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring. Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.
I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.


Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget. - kun for voksne over 18 år.

 

PGA CORONA BEGRÆNSET PLADS - KUN ADGANG MED BILLET

Materialer