Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 Kr
Lokalitet
Vandrehjemmet
Dr. Arendsvej 2
7300 Brande
Arrangører
Brande Bibliotek, Ikast-Brande Bibliotek
Target
For voksne
Litteratur

Mød forfatteren: Tom Buk-Swienty fortæller om Karen Blixen

14.11.19
Løvinden: Den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika.

Med sin selvbiografiske roman “Den afrikanske farm” fra 1937 om sine 17 år som kaffefarmer i Kenya slog Karen Blixen for alvor sit navn fast som internationalt kendt forfatter.
Men selv om hendes bog har mange selvbiografiske elementer, er der tale om en roman. Store dele af bogen – og næsten alt i den senere Oscar-belønnede spillefilm “Out of Africa” (1985) med Meryl Streep og Robert Redford – er fiktion eller glamourisereringer.

Men hvad er den virkelige historie om Karen Blixen i Afrika?
Det fortæller forfatteren Tom Buk-Swienty i dette foredrag med udgangspunkt i sin nye store biografi, “Lioness”, om Blixens liv i Afrika, baseret på mange års research og rejser i hendes fodspor i Kenya.
Store dele af biografien har Tom Buk-Swienty skrevet, mens han lejede sig ind på en farm i Afrika.
Under sin research opdagede Buk-Swienty, at virkeligheden også i tilfældet af Blixen overgår fantasien. Hendes liv i det billedskønne og dybt fascinerende Kenya var langt vildere, farligere og både mere romantisk og dramatisk, end hun selv fortalte i sin bog. Det var faktisk, som det vil fremgå af foredraget, lidt af et mirakel, at hun overhovedet overlevede sit ophold i troperne.

Entré: forsalg: 100 + gebyr

I samarbejde med DOF/Brande-Nørre Snede

 

Materialer