Kampagne for eReolen

Personalet anbefaler // 15 (Romaner fra fjerne lande, spændingsbøger og en biografi)

14.05.20
Denne gang anbefaler Benoit og Conny vidt forskellige bøger: hent inspirationen her.

Benoit anbefaler:
Sydamerikanske bøger
Man kan altid rejse med en bog: andre steder, andre tider, her giver jeg et par forslag på gode romaner skrevet af sydamerikanske forfattere. Vi starter med en ekstrem god forfatter, Gabriel García Márquez, der bl.a. har skrevet ”Hundrede års ensomhed” (ebogen og lydbogen kan lånes og så har vi den på biblioteket), en landsbykrønike, hvori det magiske, det daglige og det morsomme er vævet sammen. En fortryllende historie. Fra Colombia sætter vi kurs mod Brasilien.
En af landets klassikere er Mário de Andrade, hvis morsomme ”Macunáima” er røverromanen om helten Macunáima, som drager Brasilien rundt og oplever meget i sin søgen efter et vigtigt mirakelmiddel. Den er meget sjov, hvis du har bruge for en kort og eksotisk læseoplevelse. Ebogen lånes her. Spændende er også Paolo Coelhos bøger: de fleste kan lånes som ebøger og lydbøger, og det er garanteret nogle timer, du ikke vil fortryde. Han har skrevet om forskellige emner, derfor er der nok for enhvers smag.
Sydpå har vi Argentina. En stor forfatter var Julio Cortazar, hvis ”Hinkeleg” kan både lånes i digital og fysisk udgave. Er du til kærlighedshistorier, så læs endelig denne roman om Buenos Aires og Tango i 1928.
Vestpå byder Chile også på mange gode forfatterskaber: Pablo Nerudas, men også i den nye generation Alejandro Zambras med romanen Bonsai.
Så runder vi af med Bolivia, som du også kan ”smage på” ved at låne Rodrigo Hasbúns fortælling om en fotograf, der flygter efter Det Tredje Riges fald og havner i Bolivia, hvor ikke alt bliver let for hele familien. Bogen hedder ”Affekter”.
Når det igen bliver muligt at låne fysiske bøger vil du kunne få adgang til endnu flere sydamerikanske forfattere. Du kan også se mange af nyhedens bøger nederst på siden, hvor du kan klikke på billedet, læse mere om bogen og reservere den. Og ja, vi kunne ikke nå alle lande i Sydamerika, men spørg os bare, så finder vi også uruguayanske, venezuelanske… bøger.

Conny anbefaler:
Generalens datter: Ellen og Kjeld Hillingsø : i samtaler om generationer, kærlighed og levet liv
Kan lånes som ebog og som lydbog her . Det er rigtig godt, at Ellen og Kjeld selv læser op (sammen med Henriette Harris), men hvor ville det have været helt vidunderligt, hvis det havde været deres umiddelbare samtale, der var optaget.
Det er dog stadig en fin og underholdende lydbog fortalt med ærlighed, varme og respekt -for hinanden og mennesker generelt, jeg nød den. De kommer ind på mange temaer og holdninger omkring bl.a. familierelationer –specielt far/datter forholdet, venskab, kærlighed, respekt, høflighed, arbejdsomhed, nøjsomhed, mad, fisk, sang og temperament. Det er ikke noget revolutionerende, men sund fornuft og kloge ord. Gør det ordentligt! Ellen Hillingsø er en af landets mest alsidige og originale skuespillere. Kjeld Hillingsø er en af de sidste årtiers mest markante militære personligheder. Datter og far.

Det smaragdgrønne atlas af John Stephens er Første bog fra Begyndelsen og en fin repræsentant på fantasy genren. Den minder lidt om Det gyldne kompas og Harry Potter, selvom ingen jo, efter min mening, kan hamle op med Harry Potter-bøgerne.
Kate vil aldrig glemme den aften for ti år siden, da tre mørke skikkelser med ligblege hænder dukkede op uden for hendes barndomshjem. Det var sidste gang Kate og hendes søskende, Michael og Emma så deres forældre. Da de flytter ind på den mystiske dr. Pyms børnehjem, begynder en rejse, der fører dem langt ind i en fremmedartet og faretruende verden. For at overleve er de tvunget til at finde ud af, hvorfor de bliver jagtet af de udræbelige morum cadi-krigere. Og hvad er det for en profeti, den magtbegærlige grevinde taler om?
Jeg elsker at dykke ned i et univers, hvor fantasien får frit spil, og hvor intet behøver at ligne den ”rigtige” verden, men noget af det gør det alligevel.

Mysteriet Amy Snow - Tracy Rees (forfatteren til "Timeglasset")
En hyggelig historisk roman om kærlighed, venskab og hemmeligheder. Letlæselig og velskrevet med et fint persongalleri.(ebog og lydbog, bare følg linket her).
I januar 1831 finder den 8 årige godsarving Aurelia en nyfødt pige efterladt i sneen, som hun kalder Amy Snow. De to piger vokser op sammen på godset, dog under meget forskellige vilkår, alligevel bliver de bedste venner. Da Aurelia dør i en alder af blot 23 år, bortvises Amy, men Aurelia har efterladt et brev og en lille sum penge til Amy. Brevet sender Amy ud på en skattejagt. Hendes rejse minder både lidt om et eventyr og en dannelsesrejse. Hun opdager verden, sig selv og menneskerne i den. Hun møder bl.a. arrogance og falskhed, venlighed og autenticitet og hun møder kærligheden. Hvor godt kan man kende et andet menneske; har alle hemmeligheder. Romanen tager flere temaer op på en fordøjelig måde: kønsroller –især kvindens position, ægteskabets rammer, at bruge og blive brugt af andre, barndommens betydning, hvordan den former ens selvværd og selvsyn.

Lad mig dø – Clare Mackintosh
For et år siden valgte Caroline Johnson brutalt at tage sit eget liv: et chokerende selvmord, der var planlagt til at matche hendes mands nogle måneder tidligere. Deres datter Anna har kæmpet med at acceptere deres død lige siden. Hun tror ikke, de begik selvmord. Da hun modtager et lykønskningskort, der også sætter et spørgsmålstegn ved deres død, begynder Anna at grave i fortiden.
Efter en lidt langsom start tager det fat med sindige twists og solide blots og bliver ganske intens og medrivende. De værste hemmeligheder er dem, der lever deres liv inden for familien. Her findes også de mennesker, der gør os mest sårbare.
Vil du læse den? Så lån ebogen på eReolen og få svar på denne hemmelighed.

 

Materialer