En stak hvide bøger på en hvid baggrund med bibliotekets logo

Personalet anbefaler // 16 (Nye danske romaner)

Der er kommet en del nye danske udgivelser siden bibliotekernes lukning i marts: se et udvalg her.

Romaner
Kirsten Thorups nye roman ”Indtil vanvid, indtil døden”
I efteråret 1942 rejser Harriet fra Danmark til München efter at have mistet sin ægtemand i krigen.

”Forår”: Ali Smiths tredje årstid
En efterårsdag i 2018 forhindrer skolepigen Flores, den sørgende filminstruktør Richard Lease i at begå selvmord. Brit, en hærdet sikkerhedsvagt på et hjemsendelsescenter for illegale migranter, bliver som forvandlet i kontakten med Flores. Læs også ”Efterår” og ”Vinter”.

En stationsbys krønike af Elsebeth Dissing: ”Tjenerindens døtre”
Kollektivroman. Tiden er 1937 til 1946. Sladdercentralen sørger for at holde alle på deres rette plads i det klasseinddelte samfund i stationsbyen, men nye tider er på vej.

Nina Belling ”Søstre”: I 1792 ankommer Susanna til Sankt Jan for at bo hos sin far, der ejer en plantage. Ankomsten til den eksotiske og brutale verden overvælder og skræmmer hende, men mødet med halvsøsteren, den slavefødte Rebecca ændrer hendes syn på verden omkring hende.

Krimiserier
Nina von Staffeldts fjerde bind i sin grønlandske serie er netop klar. I ”Vinterjagt” møder læseren kommunikationskonsulenten Sika Haslund og journalisten Thormod Gislasson i kampen mod brutal organiseret kriminalitet i Grønland.

Ny serie skrevet af Lars Kjædegaard. Hvor heldige kan de fans få lov at være: en ny serie og fem bind, der udkommer samtidigt! Reserver nu disse nye krimier med efterforsker Agnes Hillstrøm og hendes assistent, Otto Vang.

Palle Schmidt ”Ulv blandt ulve”: Hauge sidder i fængsel - det er han vant til. Men usædvanligt bliver det, da en medfange hænger sig i en isolationscelle. Der er noget loddent ved hængningen, så han tilbyder sig selv som undercoveragent.  Dét bliver starten på en farlig tid, hvor alt er på spil - for udenfor fængslet venter kæresten Kristine og hendes lille dreng

Spænding / Thriller
Lassen-Andersen, Christina, ”Mørkelagt”
Det er en helt almindelig hverdag, da strømmen går. Men snart er alt forandret og samfundet bryder sammen. Nu handler det om alles kamp mod alle i forsøget på overlevelse

Michael Larsen ”Den der falder”
En videnskabsthriller, der rokker ved erkendelse og virkelighedsopfattelse. Den unge Julie Viver har alvorlige søvnproblemer og er ekspert i svirrefluer. Da hun opdager en ny art, sker der sære og farlige ting omkring hende - uløseligt forbundet med menneskehedens store spørgsmål

Per Kaae,”Midas-syndromet”: en roman om Danske Banks skandale.
Finansmanden Mads Brodersen udstationeres i Nordisk Banks afdeling i Estland. Mads er uvidende om, at stillingen blev ledig, da den hidtidige chef blev fundet død. Den afdøde havde et USB-stick med afslørende oplysninger. Oplysninger som skånselsløse personer gerne vil have fat i.

Gyser/Magisk realisme
”Mulm”, Teddy Vork
Da Jacobs kone Maja bliver indlagt på psykiatrisk skadestue, bliver han alene med deres 5-årige søn Johannes i deres gamle store hus. Johannes får sig en usynlig ven, som han kalder Svupben.

Betina Birkjær ”Hus i skoven til salg”
En lille familie flytter til et hus i skoven for at finde nye ståsteder efter den yngste datters mystiske død. Langsomt trænger naturen sig på og blander sig på mystisk vis i hverdagens gang.