Kampagne for eReolen

Personalet anbefaler // 2 (ungdomsbøger)

Vi giver et udvalg af gode ungdomsbøger, der er tilgængelige digitalt.

Sidsel anbefaler ungdoms- og young adults bøger, der kan lånes på eReolen.

Vi andre bor her bare af Patrick Ness (dystopi).
Mikey er ikke den særligt udvalgte, der skal redde jorden fra dens undergang. Det skal de der "indie-kids", og imens lever Mikey sit helt almindelige liv med helt almindelige problemer og alt, hvad Mikey ønsker sig er at bestå sin eksamen, invitere Henna ud og flytte langt væk fra hjembyen, når han er færdig med skolen.
Tilgængelig som e-bog og lydbog

Ready player one : spillet om OASIS af Ernest Cline (science fiction).
Vi er i 2045 og teenagedrengen Wade deltager i spillet Oasis, hvor man kan vinde en enorm pengepræmie. For at vinde, skal man vide alt om 1980'erne.
Tilgængelig som e-bog

Bogserier:
Over sløret af Nicole Boyle Rødtnes (dystopi, science fiction).
I en dyster fremtid er jorden ødelagt af forurening og stråling. Ilt koster penge. Troy og Shay kæmper for at tjene penge. Men da Shay kommer i fængsel under falske anklager, har hun ikke råd til at købe ilt. Derfor er de tvunget til en dødsensfarlig alliance.

Legend af Marie Lu (dystopi).
I Republikken Amerika kæmper stjernesoldaten June og sabotøren Day på hver sin side. Day mistænkes for mordet på Junes bror og June vil have hævn. Men måske er tingene ikke som de tror?

Den 5. bølge Af Rick Yancey (science fiction).
Aliens er ved at udslette jordens befolkning. Cassie er blandt de få overlevende og leder efter sin lillebror Sammy. Undervejs møder hun Evan Walker, men kan hun stole på ham?

Benoit anbefaler:
Tigerhjerte af Lise Villadsen.
16-årige Kikis liv er pludselig blevet vendt op og ned: hendes forældre er blevet skilt, og hun skal flytte med ind til morens nye kæreste. Som om det ikke var nok, udvikler Kiki forvirrende følelser overfor sin nye stedbror Jonathan.
Hvad foregår der når familie, kærlighed og venskab hænger ikke sammen?

Provinspis af Ditte Wiese
Ida er tæt på at være færdig med 3.g og det kan kun gå for langsomt med at komme væk fra provinshullet, når først hun har fået studenterhuen. Men der er en del ting, der spænder ben for Ida, ikke mindst hende selv.
Når rodet fylder for meget, er det ikke helt så nemt at finde ud af det, der er bedst.

SKAM – har du set serien, kan du læse den.
Find alle fire sæsoner digitalt på eReolen, både som ebøger og lydbøger.
Det er bare kjult.
 

Materialer