En stor bog og et par briller ligger på et lammeskind.

Vi anbefaler // Coffeetable books

14.05.21
Er det virkelig størrelsen, det kommer an på?

Flotte danske coffee table books, der gør dig klogere på ”et eller andet”.

“A coffee table book, also known as a cocktail table book, is an oversized, usually hard-covered book whose purpose is for display on a table intended for use in an area in which one entertains guests and from which it can serve to inspire conversation or pass the time(...)” Wikipedia.

Anders Kofoeds store bog om naturen - Anders Kofoed

En rigtig fin, skæv og anderledes naturbog, der formidler udvalgte dele af den danske naturs dyre- og planteliv og dets hemmelige verden forbilledeligt -og er skrevet med stor begejstring.

Anders Kofoed er biolog, zoolog og naturvejleder, som ofte optræder på TV som dyreekspert.

Bogen er inddelt i haven, byen, skoven og søen, der hver igen er opdelt i forår, sommer og vinter. Der beskrives godt 200 dyr og 50 planter i bogen, og hver er tildelt en sides opslag, hvor små anekdoter fylder det meste af teksten. Hver art vises med 1-2 fotos samt en række fakta. Hvert kapitel har også 1-2 temaartikler, der går i dybden med et emne som fx dyr der lever på et juletræ eller dyrenes sexliv.

Alverdens vikinger: dragt, magt og pragt – Jim Lyngvild

Jim Lyngvild er realitystjerne, forfatter, fotograf, asatroende og fantastik kreativ og noget af en multikunstner. Her har han lavet en kæmpe bog med 84 portrætter af fx drabelige fyrster fra Kiev-riget i pelsbesatte dragter, engelske regenter i guldbroderet rober, svenske dronninger smykket med silke og oldtidsfund og ikke mindst danske vikinger fra både sagn og historie. Hver portræt har en kort beskrivelse af den pågældende

Bogen, der er udkommet i forlængelse af Nationalmuseets kontroversielle opdaterede vikingeudstilling er skabt i samarbejde med JL, er kreativ, legende og viser os vikingerne, som vi aldrig har set dem før. Der fokuseres på dragt, magt og pragt, da især design er JL's store interesse. Der vides historisk dog næsten ingenting om, hvordan vikingerne så ud, men JL har ud fra eksisterende research af skriftlige kilder og arkæologiske fund, med fantasi og kreativitet prøvet sig frem, og er kommet med hans bud på dragterne.  

Bogen er med tydelig tekst, har fantastisk flotte og detaljerede fotografier i meget fine farver.

Dronning Margrethe - Karin Palshøj

Dette smukke fotografiske billedværk er virkelig en coffeetable bog af både vægt og størrelse. Den er lækker med fine billeder, hvoraf nogle er private og med tekster, der fortæller nogle interessante og personlige historier om dronningen og den kongelige familie.

Bogen er inddelt i otte kapitler med hver deres tema, fx familien, hjemme og kunsten, indledt af en kort introducerende tekst, der alle indledes med et interview med Dronningen.

Kærlighed - Anders Agger

Hjertevarm, rørende og skøn bog med dybt personlige fortællinger, der både kan fremkalde tårer og smil.

16 meget forskellige stærke kærlighedshistorier fra vidt forskellige danskere fortalt til og af Anders Agger med billeder af fotografen Mingo.

De to har været på tur rundt i Danmark og en tur på Island, hvor de har talt med både kendte og ukendte mennesker fra midaldrende til ældre, nulevende par og par, hvor den ene er død, der alle har oplevet en altomfattende kærlighed.

Hitlers Danmarksbilleder - Morten Brink Iwersen

En forbilledlig, interessant og læseværdig bog af Hitlers fotograf Walter Frentz, der besøgte Danmark i 1943.

Billederne skulle dokumentere byggeriet af Atlantvolden langs den jyske vestkyst, men under de fredelige stemningsfyldte fotos lurer det såkaldte Augustoprør, som bliver en af de voldsomste uroligheder i Danmark under krigen, og som betyder enden på samarbejdspolitikken mellem Danmark og Tyskland. Journalist Morten Brink Iwersens faktuelle tekst fortæller ikke bare historien om et besat og uroligt Danmark, men kommer også bag kulisserne hos rigsbefuldmægtiget Best og den tyske førerbunker Ulveskansen.