3 ferskenfarvet roser oven på en bog

Vi anbefaler // Kort men godt, når én bog er for lidt og mange er for mange.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
04.01.21
3 i 1 - fem korte serier, der fanger.

En lang serie godt kan blive lidt for lang, selvom den er spændende, og en bog kan let gå hen at blive lige lidt nok, specielt hvis den er meget gribende, så måske kunne en fængslende triologi være helt passende.

5 hurtige præsentationer af den første bog i nogle forskellige serier følger her:

Millionæren fra Singapore – Kevin Kwan

Farverig og fascinerende læsning for fans af chick lit, kærlighed og moderne slægtsromaner.
Da Rachel forelsker sig i sin kollega fra universitet i New York, ved hun ikke, at han er en af Singapores mest eftertragtede ungkarle med en enorm familieformue. Hun er derfor totalt uforberedt på, hvad der venter hende, da de ankommer til bryllup i Singapore. Snart er Rachel til fester på de vildeste paladser og omgivet af rigdom, hun kun har drømt om eller har set på film.

2. del: Den kinesiske forlovelse, 3. del: Rige menneskers problemer.

Fremtids håb - Marcia Willett

Første del af Chadwick-trilogien starter i 1957, da tre forældreløse børn står af toget i Devon, England, hvor de bliver afhentet af deres farmor, der nu skal opfostre dem efter drabene på forældrene og broderen i Kenya. Selv om historien begynder barsk, er der lagt op til en rigtig hyggelig letlæst engelsk familieroman.

Børnene er naturligvis traumatiserede af den uhyggelige begivenhed, men der er heldigvis gode økonomiske forhold og trofaste tjenestefolk på "The Keep", så børnene vokser op under trygge rammer. Der er masser af kærlighed, omsorg og samtaler om personlige relationer.

Denne triologi er egentlig lidt snyd, da der senere kom et bind 4, så ingen ”3 i 1” uden undtagelse! 2. del: Trygger rammer, 3. del: Nye mål, 4: Ingefærkrukken.

1Q84 – BOG 1 - Haruki Murakami

En interessant og litterært spændende roman, der trods sin kompleksitet er overraskende letlæst og tilmed spændende, og samtidig giver et billede af japansk kultur. Ingen er som Murakami –her fortæller han en historie, der krydser grænsen til det skæve/barokke/fantastiske, så det faktisk forekommer helt naturligt.

Vi følger 2 hovedfigurer parallelt, en ung smart 30-årig kvinde, der p.t. er lejemorder men ellers er uddannet kampsportsinstruktør. Hun oplever, at verden umærkeligt forskubber sig. Dernæst følger vi Tengo, matematiklærer med forfatterdrømme. Han bliver af sin redaktør sat til at gennemskrive en historie af en sær 17-årig pige. Pigen har baggrund i en måske sekterisk kult. Skildring af pigen, som faktisk er ordblind, gøres sprogligt sublimt og elegant, her gives der også plads til hendes egen fantasihistorie.

Titlen er et ordspil på Orwells 1984, da 9 på japansk udtales som Q.

De følgende bind kaldes ganske simpelt for 1Q84 - bog 2 og 1Q84 - bog 3.

Hambros Allé 7-9-13 - Lotte Kaa Andersen

Kriseroman om den sagnomspundne Hambros Allé i Hellerup, der starten som en blogroman. Her bor de rige, men selv de kan komme galt afsted, når krisen kradser. Man lever med i stuerne, og drages ind i den særlige stemning, der hersker på vej ned - hvad enten man taler, skændes, eller lever i pinefuld tavshed.

Det unge par Cille og Ask, der er kommet til at købe et lidt for dyrt hus til deres nystartede familie, i nummer 13. Caroline og Kaare, en succesrig advokat og en liderlig ejendomsmægler, i nummer 9, og sidst men ikke mindst bebos nummer 7 af Line og Kristian, der er ved at formøble familieformuen, som Kristian har arvet, og Line forvalter som den perfekte værtinde. Alt synes tilsyneladende godt på overfladen.

2. del: 100 dage, 3. del: Syv sind.

Mig før dig - Jojo Moyes

Utrolig velskrevet og gribende fortælling om livet og kærligheden.

Lou Clark bliver fyret fra sit elskede job som servitrice, da caféen lukker. Hun bor sammen med sine forældre, og for at de kan få økonomien til at hænge sammen, må hun modvilligt tage jobbet som personlig hjælper for Will Traynor. Will var en succesfuld forretningsmand, indtil en trafikulykke gjorde ham lam i stort set hele kroppen, og han bor nu i et anneks hos sine rige forældre. Han har svært ved at acceptere sin skæbne og har forsøgt at begå selvmord. Selvom han har sygeplejeren Nathan, bliver Lou også ansat til at holde øje med ham og forsøge at give hans liv lidt mere lys. Da Lou finder ud af, at Will har planer om at begå assisteret selvmord i Schweiz 6 måneder senere, sætter hun alt ind på at få ham til at skifte mening.

2. del: Efter dig, 3. del: Stadig mig.