Forårets helligdage og bibliotekernes åbningstider

Bibliotekerne holder lukket for både betjening og selvbetjening på følgende dage.

Bededag, fredag d. 17. maj
Bededag, som også kaldes store bededag, falder altid fredag før 4. søndag efter påske. I dag forbinder mange dagen med varme hveder og konfirmationer, men dagen var oprindeligt tiltænkt bøn og faste. (folkekirken.dk)

Ikast og Brande // lukket 17. maj
Bording, Ejstrupholm og Engesvang // lukket 17. maj
Nørre Snede // lukket 17. - 19. maj

Kr. himmelfartsdag, torsdag d. 30. maj
Kristi himmelfartsdag falder 40 dage efter påske og ti dage før pinse. Den ligger altså altid på en torsdag, tidligst 30. april og senest 3. juni. Kirken fejrer ved Kristi himmelfart, at Jesus steg til himmels 40 dage efter sin opstandelse. (folkekirken.dk)

Ikast og Brande // lukket 30. maj
Bording, Ejstrupholm og Engesvang // lukket 30. - 31. maj
Nørre Snede // lukket 30. maj - 2. juni

Grundlovsdag, onsdag d. 5. juni
Grundlovsdag er en årligt tilbagevendende fejring af indførelsen af den første danske grundlov den 5. juni 1849. Hvert år fejres dagen med især politiske taler rundt om i landet, da dagen ofte også ses som en fejring af det danske demokrati.

Ikast og Brande // lukket 5. juni
Bording, Ejstrupholm og Engesvang // lukket 5. juni
Nørre Snede // lukket 5. juni

Pinsen, søndag d. 9. juni og mandag d. 10. juni
Pinse er efter jul og påske kirkens tredje store højtid. Ordet pinse kommer af det græske ord pentekoste. Det betyder den halvtredsindstyvende og refererer til, at pinsen falder 50 dage efter påske.
Pinsen er festen for Helligåndens komme. Her fejrer vi, at Helligånden, som er Guds ånd, kom til verden og skabte tro, håb og fællesskab blandt mennesker. (folkekirken.dk)

Ikast og Brande // lukket 9. - 10. juni
Bording, Ejstrupholm og Engesvang // lukket 10. juni