Billedet forestiller en kvinde der sidder i en cirkel af bøgre på en græsplæne. Henover billedet står der "#barelæse".

Hvad skal du lave til sommer? #barelæse 

14.06.22
Del din læsestund via hashtagget #barelæse på Instagram inden d.15. august og deltag i konkurrencen om at få lov til at gå amok i en boghandel for 3000 kr. 

Igen i år kalder vi danskerne til en sommer i læsningens tegn! 

Denne sommer skal vi opleve den store verden på livet løs: Endelig skal vi mæske os i fransk rosé og italienske oste, og hvad passer bedre til det end en masse gode læseoplevelser oveni? Vi skal #barelæse hele sommeren fra start til slut. Måske skal du læse, mens du venter i kø til sikkerhedskontrol i lufthavnen? Eller lytte til en fælles lydbog på bilferien med familien? Kan man læse på en bjergtop? Eller læse den samme bog som vennerne, mens man er forskellige steder i verden? #barelæse er hele Danmarks sommerlæseklub, hvor du kan blive del af et kæmpestort læsefællesskab på Instagram.

Sidste år lærte vi, at ferielæsning er meget mere end “bare”. Ferielæsning kan både være endelig at få tid til den store tykke roman, som hverdagens stjålne læsestunder ikke giver plads til, eller binge sig igennem en hel stak. Nogle holder af lydbøger på lange rejsedage og vil helst koble af med noget velkendt. Andre foretrækker at være hjemme i ferien, men rejse ud i verden igennem bøgerne og opleve hvordan litteraturen gør os klogere på verden omkring os. Uanset hvilken type ferie-læser man er, så kan alle #barelæse hele sommeren - og vinde gode præmier, hvis man deler sin læsestund på Instagram.  

Forkvinde for juryen, Mary C. Namagambe, fortæller hvorfor hun har sagt ja til at stå i spidsen for årets #barelæse-konkurrence: 

“Jeg vil gerne have flere mennesker til at læse bøger end at bruge tid på Instagram, så når jeg deler mine læseoplevelser online, er det for at inspirere andre til at læse mere. Bøger gør os klogere på hinanden, men også på os selv og på verden omkring os. De kan vise os en bedre eller værre verden og give os forskellige løsninger på vores problemer. Det er en af grundene til, at jeg elsker at læse.” 

Med kampråbet #barelæse anråber vi landets bogorme om at dele sommerlæseoplevelser til inspiration, opløftning og læsegejst – og for at kåre landets bedste sommerlæsestund. 

Det kan du vinde 

Gå amok i en valgfri boghandel for 3000 kr. 

Sådan deltager du i konkurrencen 

Det eneste, du skal gøre, er at dele din læsestund på Instagram med et billede, gerne en kort tekst og hashtagget på #barelæse, så deltager du i konkurrencen om at få lov at gå amok i en boghandel efter eget valg for 3000 kr. 

Det kræver en åben profil for at deltage på Instagram. 

Er du ikke på Instagram, eller har valgt at have en lukket profil, kan du deltage ved at sende dit bidrag til konkurrencen i form af billede og billedtekst på denne e-mail: cbrg@gentofte.dk - NB: Husk at skrive #barelæse i emnefeltet. 

Vinderen får direkte besked kort efter deadline, enten via Instagram eller mail, alt efter hvordan man har deltaget. Svarer man ikke tilbage inden to dage, går præmien til en anden.   

Deadline 

Fristen for deltagelse er den 15. august 2022.


Jury 

Konkurrencens vinder udpeges af en jury, bestående af: 

  • Christian Laursen, bibliotekschef for Roskilde Bibliotekerne og instagrammer @librarylovestories  
     

Om konkurrencen 

Vinderen kåres d. 19. august 2022 og får direkte besked via Instagram eller e-mail, hvis man har deltaget via e-mail - så husk at holde øje med dine notifikationer på Instagram eller i indbakken. Hvis vi ikke har hørt fra vedkommende inden to dage, udpeges en anden vinder. 

Vinderbilledet offentliggøres på bibliotekernes digitale kanaler. 

Ansatte på folkebiblioteker, Litteratursiden og eReolen kan dele og poste med hashtagget, men ikke vinde konkurrencen. 

Konkurrencen er hverken sponsoreret, støttet eller administreret af, eller associeret med Instagram eller Facebook. 

Kontakt 

For spørgsmål om konkurrencen, yderligere pressefotos eller andet, kontakt: Projektleder Sidsel Hartlev, Københavns Biblioteker, jz0u@kk.dk, 2499 0965 

For spørgsmål om Litteratursiden, kontakt: Redaktør Emma Karlebjerg, Litteratursiden, emmka@aarhus.dk, 28 43 54 73