Ældre mand tegner et stort hjerte på stranden.

Vi anbefaler // Månedens Læse-BINGO kategori.

Af Anonym (ikke efterprøvet)
14.01.21
Amorinernes veje er uransagelige og kan lede alle –den rigtige eller den forkerte vej.

Månedens Læse-BINGO kategori er ”Forelsket”.

For kunne bruges i kategorien ”Forelsket” behøver bogen jo ikke dryppe af sukkersød romantik. Der kan sikkert sniges lidt forelskelse ind i mange forskellige temaer. Her har du et par forskellige forslag.

Under en blodrød himmel - Mark T. Sullivan

Biografisk roman om den 17-årige Pino, som i 1944 hjælper jøder med at flygte fra Italien til Schweiz, og som derefter bliver spion for de allierede.
I 1944 bliver Milano bombet af de allierede, og Pinos forældre sender derfor ham og hans lillebror Mimmo til præsten Res skole Casa Alpina i Alperne. Her lærer Pino at eskortere jøder over en farlig bjergpassage til det neutrale Schweitz. Før sin 18-års fødselsdag bliver han dog kaldt hjem. Forældrene vil have ham til at melde sig til tysk tjeneste, så han undgår at blive sendt til østfronten. General Hans Leyer, Hitlers højre hånd i Italien, ansætter Pino som sin privatchauffør, og Pino kan dermed spionere. Som medlem af Organization Todt og som chauffør bliver han vidne til en række brutale begivenheder, og midt i vanviddet forelsker han sig stormende i den smukke Anna, der er stuepige for Leyers elskerinde Dolly.

Evas tre døtre - Elif Shafak

En udmærket roman med et smukt og flydende sprog -for den tænksomme læsere, der gerne udforsker eksistentielle emner i kombination med private forhold.

Peri er ud af en velhavende muslimsk familie i Istanbul. Der klippes mellem hendes barndom i 1980'erne, et ophold i Oxford i 2001-2002 og et tyrkisk nutidsspor i 2016. Barndomshjemmet er uharmonisk og iskoldt, og i Oxford er den meget dygtige Peri splittet mellem sin muslimske baggrund og de sekulariserede medstuderende. Samtidig forelsker hun sig i en karismatisk professor, der underviser i intet mindre end gud. Peri spejler sig i sine to veninder, der er alt det, hun ikke er, men efter et sammenbrud vender hun tilbage til det patriarkalske Istanbul. Her bliver hun gift med en rig mand og lever et velbehageligt og tomt liv, men pludselig trænger fortiden fra Oxford sig på.

Den franske gartner - Santa Montefiore

En dramatisk, varm og romantisk ”page-turner” om lidenskab, tab og kærlighed.

Under overfladen på Mirandas og Davids perfekte ægteskab lurer usikkerheden og ensomheden midt i et ellers billedskønt familiefællesskab. En dag dukker den smukke og mystiske franskmand Jean-Paul op og derfra forandres alting. Miranda finder en kasse med gamle dagbøger, og måske kender Jean-Paul mere til husets historie end hun først troede. I to spor fortælles historier om kærlighed, tab og lidenskab, men også om at passe på det, der betyder allermest.

Majorens sidste forelskelse - Helen Simonson

Når familie, venskab, samfund, konventioner og kærlighed æltes fermt sammen til en letlæst, hyggelig, charmerende og velskrevet historie fortalt med underspillet britisk humor.

Den aldrende major og enkemand Pettigrew lever et stille liv i en lille landsby som britisk gentleman. Han sætter pris på kvalitetsjagtgeværer, god te og åndfuld litteratur som nu Kipling. Da hans bror dør, får majoren praktisk hjælp og støtte fra landsbyens lille købmandsbutiks ejer, den eksotiske enkefrue Mrs. Ali. Snart har majoren og Mrs. Ali opbygget et varmt venskab, som måske er bæredygtigt for et romantisk forhold. Men det er alligevel ikke helt ukompliceret. Majoren tumler også med sin afdøde brors efterladte familie og deres dagsorden for især arven.

Øjet der ser - Jeffrey Archer

Letlæst og super underholdende spændingsroman med et drys humor om den sympatiske kriminalassistent William Warwick. Det første bind i serien.

Warwicks far er kronjurist, og han har altid regnet med, at sønnen William vil træde i hans fodspor og uddanne sig til jurist, men William har andre planer. Han vil på politiskole, og hans første job efter en periode som ordensbetjent, bliver en ansættelse som detektiv ved Scotland Yard i afdelingen for Kunst og Antikviteter, da han en stor viden om malerkunst. Den viden får han brug for i forbindelse med en stor sag om et forfalsket Rembrandt-maleri. I forbindelse med det stjålne maleri møder han den smukke Beth Rainsford, og de bliver hurtigt et par. Men Beth har en hemmelighed, som hun for alt i verden ikke vil røbe.

Kvinden i den hvide kimono - Ana Johns

Filmisk, rørenden og underholdende roman med et flydende sprog om kultur, ære og de store valg, der bliver taget gennem et langt liv.

I to spor fortælles en stor kærlighedshistorie, der strækker sig gennem årtier. I 1957 hører vi historien om japanske Naoko, der som ganske ung venter på at gennemføre sit arrangerede ægteskab, men hendes hjerte tilhører en amerikansk sømand. Gennemfører hun ægteskabet med den mand, hendes familie har valgt for hende, vil hun sikre familiens fremtid. Følger hun sit hjerte sætter hun familiens ærer over styr. Romanens andet spor er nutiden, hvor Tori Kovac passer sin kræftsyge far, der på sit dødsleje vil fortælle sin datter hele sandheden om sit liv. Romanen er inspireret af virkelige hændelser.